„Čeká nás víkend s příjemným, na závěr října až nebývale teplým počasím, což v kombinaci s krásně zbarvenou beskydskou krajinou slibuje mimořádný sportovní zážitek. Věříme, že si sportovci nenechají tuto příležitost ujít,“ láká prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Start i cíl je tradičně u hotelu Galik, odkud běžci vyrazí na trať v pravé poledne. Na výběr mají dvě různě dlouhé a náročné trasy. „Pro zdatnější sportovce jsme připravili trasu dlouhou 12 kilometrů s převýšením 350 metrů po ostrých beskydských trailech. Pro ostatní je připravena lehčí trať 6,5 kilometrů s převýšením 100 metrů. Nebudou chybět ani oblíbené dětské závody, které začnou v 9.30 hodin. Pro malé sportovce jsou připraveny různé tratě dle věku, od 100 po 1 800 metrů,“ doplnil Vladimír Sušil.

Do 18. října je možné se do závodu registrovat na www.valachytour.cz za zvýhodněné startovné 400 Kč pro dospělé a symbolických 50 Kč pro děti. Za plnou cenu pak bude možné přihlášení i na místě.

Dospělí sportovci se utkají nejen o finanční odměny v celkové výši 15 tisíc korun a další ceny, ale také si mohou na poslední chvíli vylepšit svou pozici v celkovém bodování seriálu VALACHY TOUR. Jeho absolutní vítězové budou oficiálně vyhlášeni ve stejný den.

V rámci doprovodného programu bude připraveno mj. testování a půjčovna trialových běžeckých bot INOV-8, prezentace a prodej speciálního běžeckého oblečení a doplňků od partnerů, stánek chytrých a vzdělávacích her Gogen Maxipes Fík pro děti, tipovací soutěž na vítězný čas, horská prémie pro závodníky a na závěr tombola.

Děti se mohou po závodě pobavit v dětském parku Razulák.

Více informací: www.valachytour.cz