Vráblík startoval ve všech ve čtyřech disciplínách a urval čtyři medaile – jednu zlatou a tři stříbrné a po mistrovství byl tedy právem hodně spokojený.

„Republikový šampionát beru jako jednu z nejpříjemnějších pasáží celé sezony, která byla pro mě celkově dost těžká. Ve Špindlerově Mlýně jsem si skvěle zazávodil, od prvního dne jsem se cítil dobře a šlo mi to. Každý další závod byl pro mě výzvou a moc jsme na to těšil,“ ohlíží se za čtyřdenními boji Martin Vráblík, jenž momentálně žije ve Vsetíně.

Dobrým směrem se Vráblík nastartoval hned první den šampionátu, kdy dokázal zvítězit v superobřím slalomu. Ve stejný den se pak jel i slalom, který se společně s předchozím superobřím slalomem počítal do kombinace. Tu přišla další medaile pro Vráblíka, tentokrát stříbrná. A takto úspěšný první den 29letého borce řádně nakopl do dalších bojů. „Když se na začátku sezony nebo třeba na začátku akce, jako se mi to povedlo první den českého šampionátu, dobře zadaří, tak se potom jede úplně jinak. Přesně tak jsme to měl ve Špindlerově Mlýně. Superobří slalom v úvodu čtyřdenního šampionátu mi sedl perfektně, vyhrál jsem zlato a pak už se mi jelo mnohem lépe,“ líčil Vráblík svoje působení na republikovém mistrovství.

Po pátečním volném dnu přišla na řadu další medailová sklizeň v sobotu a v neděli. V sobotu urval Vráblík stříbro v obřím slalomu, když jej předstihl pouze Kryštof Krýzl. Stejně tak tomu bylo v nedělní královské disciplíně – slalomu speciál. Tu také ovládl Krýzl, Vrádlík opět bral stříbro. A právě tohoto umístění si velmi vážil. „Nejvíce si cením kromě zlata v super G také slalomového stříbra. Tam jsem sice v prvním kole od Kryštofa Krýzla dostal pořádně na frak, ale ve druhém za téměř beznadějné situace jsem ze sebe dokázal vymáčknout maximum a posunul jsme se až na druhé místo. Toho si hodně cením,“ pochvaloval si Vráblík slalomového stříbro.

Velmi povedeného šampionátu vyšperkovaného čtyřmi medailemi si Vráblík velmi považuje. „Je to možná i takové pozitivní nakopnutí do nové sezony. Ačkoliv až teprve v nejbližších týdnech budu vlastně řešit to, co bude dál. Klidně může nastat i varianta, že už nebudu lyžovat, vše se bude odvíjet od financí, se kterými je to rok od roku horší,“ potvrzuje lyžař starou pravdu, která neplatí jen ve sportu. Právě finanční možnosti totiž přímo korespondují s kvalitou přípravy na další sezonu. „Pokud například nebudou peníze na kvalitní přípravu, nebude pak ze sezony vůbec nic dobrého. Vše bohužel z obrovské části záleží na financích. Pokud má sezona nějak vypadat, tak samozřejmě by bylo potřeba začít s přípravou už v létě, zajet na nějaký ten ledovec, v ideálním případě ledovce prostřídat. Nejlepší by bylo i dát maximum do přípravy na rychlostní disciplíny, které bych pak dobře využil v superkombina­cích,“ zamýšlí se Vráblík nad ideálními podmínkami pro přípravu na další sezonu.