Hosté nezachytili začátek zápasu a ve 14. minutě prohrávali po dvou brankách Šimčíka 0:2. V 17. minutě nejprve Pavel Barabáš trefil tyčku a poté dorazil balónek do sítě Janíka Smékal, který se postaral o kontaktní gól na 1:2. Od této pasáže střetnutí se hra vyrovnala. Nicméně rožnovský tým se už do konce duelu v koncovce neprosadil. Naopak Petrovice ve druhé části v pětatřicáté minutě Erbsem skórovaly potřetí a v sekundu před koncem této třetiny se postaral o čtvrtou trefu domácích Skácel.

,,Za poslední měsíc to byl náš nejtěžší zápas,“ přiznal asistent hostujícího trenéra Zbyněk Štamposký.

,,Naše mužstvo bojovalo, soupeř byl ale na utkání velmi dobře připravený. My jsme se s přibývajícími minutami dostávali do hry. Našim střelcům ovšem dělal trochu problém povrch petrovické hrací plochy. Ve třetí třetině jsme udělali korektury v sestavě, ale ani ty nepomohly k obratu ve skóre,“ konstatoval Štamposký.

Ten byl po utkání pochopitelně zklamaný. Potěšily ho však výkony gólmana Jiřího Škrobáka a obránce Jakuba Zdražila.

 ,,Škrobák nás hlavně na začátku střetnutí, kdy měly Petrovice tlak, hodně podržel. Mladý bek Zdražil k nám přišel ze superligových Otrokovic. A zdá se, že by nám mohl pomoct v defenzívě,“ věří Zbyněk Štamposký.

Ve 2. kole se Rožnov pod Radhoštěm představí v domácím prostředí. V sobotu Valaši ve sportovní hale Střední školy informatiky, elektrotechniky a řemesel vyzvou Znojmo. Zápas s loňským účastníkem superligy začíná v 19.30 hodin.

PETROVICE – 1. FBK ROŽNOV POD RADHOŠTĚM 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)

Branky Rožnova pod Radhoštěm: Smékal.

Sestava: Škrobák (Jasný) – Prašivka, Slovák, Kostelecký, Pavel Barabáš, Zdražil, Miroslav Kasl, Chmelař, Hegar, Štůsek, Burýšek, Dvořák, Červený, Smékal, Viktořík.