I když hráči Rožnova skončili v turnaji prvního kola na druhém místě, postoupili do druhého, kde zajíždí na palubovku Mohelnice.

Výsledky Rožnova:

Frenštát 3:3, Vsetín 3:3, Valašské Meziříčí 8:3, Piving Ostrava 13:3.

„Myslím, že setkání s regionálními rivaly v rámci prvního kola poháru mělo velmi slušnou kvalitu. Zejména celky Vsetína a Frenštátu pojaly pohár zodpovědně a dovezly celou šířku svého kádru. Podle toho i vypadaly jejich výsledky, kdy porazili papírově slabší soupeře a vyrovnali se i týmu domácích. Ti sice nastoupili v kombinované sestavě, nicméně nedá se říct, že by hrál „druhý sled“. Několik hráčů ze sestavy bude nastupovat i v první lize, o to jsou vyrovnané výsledky pro jejich soupeře velmi cenné.,“ řekl k prvnímu kolu poháru člen vedení rožnovského florbalového klubu Zbyněk Macura.

„Celkově určitě bylo příjemné, že až do posledního utkání a téměř do poslední minuty v něm se rozhodovalo o konečném umístění na turnaji. Souboj Frenštátu a Vsetína byl velmi vyhecovaný, a přestože Vsetín vedl o dvě branky, Frenštát dokázal srovnat. Vsetín rozhodl dvě minuty před koncem a zaslouženě si odvezl vítězství v turnaji, druhý Rožnov tak bude mít velmi pekelný program, neboť nejen že pojede na druhého kola poháru Českého florbalu až do Mohelnice, ale zároveň jej bude čekat velmi silně obsazený víkendový Vikings cup, kde se utká v základní skupině například se superligovými Vítkovicemi,“ dodal Macura k následujícímu programu rožnovských florbalistů.