Vsetínští zvládli zápasy na výbornou a zajistili si i nadále setrvání ve druhé nohejbalové lize.

CLIMAX VSETÍN B - SPARTAK PŘEROV 5:0

Karty byly před utkáním rozdány jasně. Vyzyvatelem je Přerov B, vítěz krajského přeboru, který vsetínský tým hrál ještě loni. Mírným favoritem byl letošní druholigový nováček NK CLIMAX Vsetín B.

Nikdo z hráčů ani diváků však určitě neočekával tak hladký průběh střetnutí.

Hned první dvojice domácích Karel Švirák Tomáš Mikula vlétla na Štěpánka se Zvoníčkem velmi zostra. Tlačila je již od Švirákova dělového servisu, který velmi znepříjemňoval příjem a následný útok hostů. Na vlastním útoku byla domácí sestava naopak velmi razantní a efektivní, prodala téměř všechno.

Střílelo se opravdu velmi těžkými raketami „země-země" ze Švirákova i Mikulova kanonu a výsledkem bylo důležité první vítězství po setech 10:5 a 10:6.

Druhá dvojice Radim Olšák-Petr Gargulák hrála o poznání vyrovnanější duel proti Bergmanovi se Šilhavým, nicméně taktéž zakončený dvousetovým vítězstvím. Tentokráte 10:8 a 10:9. Petr Gargulák si poradil na útoku daleko lépe než Jakub Šilhavý v dresu hostí a s podporou kapitána Radima Olšáka získali domácí velmi cenný druhý bod.

Následovaly zápasy trojic, v nichž Vsetín průběžný stav ještě navýšil. Nejprve Tomáš Vala, Radim Olšák a Tomáš Mikula i přes zaváhání v koncovce prvního setu porazili 10:9 a 10:6 trojici Štěpánek, Zvoníček a Matuška. Poté výsledkem 10:9 a 10:7 Petr Gargulák, Marek Novosad a Karel Švirák udolali Bergmana se Šilhavým a Žeravíkem.

Průběh obou trojic byl poměrně vyrovnaný v prvních sadách, hlavně Bergmanova trojice zle zatápěla Novosadově, ale po získání prvních dějství vybojoval Vsetín druhé sady o poznání snadněji. Před singlem měli domácí komfortní náskok 4:0 a chtěli utkání ukončit hned pátým bodem ze singlu. Tomáš Mikula také proti Jakubovi Šilhavému vystartoval skvěle a první set bral jednoznačně 10:4.

Jakub se však ve druhé sadě výrazně zlepšil, zabojoval, Tomáše hned na začátku setu několikrát překvapil a vytvořil si náskok, který už domácí borec nedotáhl 7:10. Poslední sadu, ale začal Tomáš Mikula esem a hrnul Jakuba dále až k vítězství 10:5.

„Nejdůležitější utkání sezóny jsme zvládli herně i výsledkově opravdu skvěle. Pouze jeden ztracený set a necelé dvě hodinky trvání zápasu jsou možná až příliš kruté k přerovskému týmu, který nás ve všech zápasech trápil a ukázal, že umí hrát velmi dobrý nohejbal. Moc se mi líbil sebevědomý výkon Lukáše Bergmana, který měl výrazně ligové parametry. Nicméně v tomto utkání jsme byli jednoduše lepší, každý z hráčů na palubovce, ale i na lavičce přispěl k tomuto výsledku. Chci vyzdvihnout ochotu Marka Novosada pomoci nám v posledních zápasech sezony a poděkovat fanouškům, kteří nám připravili bouřlivé prostředí, v němž se nohejbal hraje nejlépe. Jsem velmi rád, že jsme uhájili druholigovou příslušnost, a Climax Vsetín tak bude dál patřit do exkluzivní společnosti kvinteta týmů v republice, které nabízí svým divákům luxus v podání dvou ligových soutěží," pochvaloval si kapitán týmu Radim Olšák.

Sestava Climax Vsetín B: Olšák Radim (kapitán), Novosad Marek, Mikula Tomáš, Švirák Karel, Gargulák Petr, Gargulák Robert, Vala Tomáš, Hyžák Tomáš, Tomek Stanislav. Trenér Dušan Padyšak.