Ano, házenkáři Gumáren Zubří opět budou patřit k aspirantům na příčky nejvyšší. V sezoně, která vyvrcholí příští rok v květnu, budou chtít Zubřané stůj co stůj urvat velký úspěch. I proto, že právě v příštím roce slaví klub 90. výročí svého založení. „Medaile pro takový tým je určitě dosažitelná. Půjdeme po ní," slibuje na prahu nové sezony zuberský pivot a ve třiceti letech nejstarší hráč týmu Tomáš Bechný (na snímku).

Po uplynulé sezoně, která po skvělé základní části (druhé místo) skončila pro Zubří hořkým vypadnutím ve čtvrtfinále s Karvinou, přišel po sezoně v červnu restart. Tým převzali noví koučové Andrej Titkov s Pavlem Hrachovcem a tým odpálil přípravu na novou sezonu. „Léto jsme měli podle mě velmi kvalitní. Přišli noví trenéři, každý z nich měl k přípravě nějaké svoje poznatky a nápady a myslím, že jsme všechno sladili dobře. Troufnu si říci, že natrénováno, naběháno i naposilováno máme dost. Jsme připraveni, jdeme na to," hlásí na startu nové sezony pivot Gumáren Zubří Tomáš Bechný.

Do nového ročníku nejvyšší soutěže vstoupí házenkáři Zubří těžkou čtyřzápasovou sérií: doma s Lovosicemi, v Karviné, doma s Hranicemi a na Dukle. „Začátek sezony mohl být i lehčí, ale pokud chceme hrát nahoře, tak stejně musíme zvládnout všechny zápasy. Hlavně doma chceme podobně jako loni vyhrávat," přeje si Bechný.

Tým kolem Řezníčka, Hrstky, nově i Maliny je opět oprávněně pasován na jednoho z kandidátů na titul nebo minimálně jednu z medailí. „Určitě je pro nás medaile dosažitelná. Kvalita kádru na placku určitě je. My se toho nezříkáme, dá se říct, že počítáme s tím, že se od nás placka čeká a s tím do toho jdeme. Samozřejmě musí se sejít všechno správně a nesmíme mít problémy se zraněními," přemítá zkušený házenkář, jenž je v pouhých třiceti letech nejstarším hráčem sestavy. Však si také Bechný pamatuje i dobu, kdy hrával s nynějším koučem Andrejem Titkovem. „Odehráli jsme spolu asi dvě sezony. Vzpomínám na tu dobu velmi rád, moc jsem se toho od Andreje naučil a jsem rád, že je teď tady jako náš trenér," říká Tomáš Bechný. Po krátkém zamyšlení nad časy minulými se ale hned přenáší do současnosti a vyhlíží novou sezonu. „Teď už je třeba se dívat dopředu. Sezona je tady a my teď musíme makat. Stejně jako loni chceme vyhrávat hlavně doma a nalákat lidi na dobrou házenou," dodal Tomáš Bechný.