,,Na tenisovou sezonu jsem se začal připravovat až v květnu. Trénoval jsem dvakrát týdně na domácích kurtech ve Valašských Kloboukách, nebo na antukových kurtech ve Vsetíně,“ prozradil Jan Kostka.

Začátek cesty za obhajobou první příčky z loňského roku ve valašském ATP se mu vydařil.

,,Ve Vsetíně se sešla solidní konkurence. Na Valašsku sice chyběl Martin Plášek, ovšem turnaj oživili kvalitní domácí borci Jan Podešva a Tomáš Bartoň,“ upozornil Kostka.

V důležitých duelech se mu dařilo. ,,S Nevrlkou se velmi dobře známe. Často spolu trénujeme. Ve čtvrtfinálové partii ve Vsetíně ovšem Pavel udělal spoustu nevynucených chyb. V semifinálovém střetnutí s Bartoněm jsem útočil do soupeřova bekhendu a výměny jsem zakončoval na síti. Podešva má hru postavenou na obraně. Zdobí ho také velmi dobrý bekhend. Ve finále jsem proto důležité body sbíral přes forhend vsetínského tenisty. V souboji o první příčku jsem byl také fyzicky zdatnějším hráčem,“ potěšil Jana Kostku triumf v prvním letošním turnaji ATP Valašska.

Na Valašsku se hrál také Turnaj velké útěchy (o 5. – 10. místo). V něm ve finále Daniel Novotný (Valašské Klobouky) porazil vsetínského Jakuba Barabáše 6:3.

Ve finálovém duelu Turnaje malé útěchy (o 11. – 15. místo) Dušan Struhař udolal Milana Miklase (oba Luhačovice) 7:6.

VÝSLEDKY 1. TURNAJE ATP VALAŠSKA 2022:

Čtvrtfinále:

Jan Kostka – Pavel Nevrlka (oba Valašské Klobouky) 6:2, Tomáš Bartoň – Jakub Barabáš (oba Vsetín) 6:3, Jan Podešva (Vsetín) – Ladislav Psota (Valašské Klobouky) 6:3, Martin Raška (Valašské Klobouky) – František Evják (Zlín) 6:4.

Semifinále:

Kostka – Bartoň 6:2, Podešva – Raška 6:4.

Finále:

Jan Kostka – Jan Podešva 6:0.