Hvězdicová zimní jízda startuje v sobotu 16. února na několika místech regionu a cílem všech etap je hotel Galík ve Velkých Karlovicích, kde se bude v sobotu večer konat Papučový bál s tombolou a večeří. Pro ty účastníky, kteří se zúčastní programu též v neděli 17. února, je v hotelu zajištěno zlevněné ubytování se snídaní. Pro sportovce, kteří se přihlásí k účasti s nástupem ve Vsetíně, je přeprava na start jednotlivých tras zajištěna autobusy. Oficiální ukončení programu se uskuteční v neděli 17. února v klubovně TJ Zbrojovka Vsetín Na Lapači.

Přihlášky na běžkařskou 50. Zimní hvězdicovou jízdu lze vyřídit přes tiskopis, který je k dispozici na www.tj-zbrojovka.cz, lze jej případně i vyplněný poslat na e-mail mirkant@seznam.cz. K účasti je možno přihlásit se též osobně v klubovně TJ Zbrojovka Vsetín Na Lapači každou středu od 18 hodin. Poplatky za přihlášení jsou následující: pro účastníky jen sobotního programu s návratem do Vsetína to je 270 korun (organizační náklady, doprava na trasy a do hotelu, večeře, hudba, doprava do Vsetína). Pro účastníky, kteří budou v hotelu Galík ubytováni a zúčastní se též nedělního programu, je cena 710 korun. Účastníci, kteří nevyužijí společnou dopravu do hotelu Galík a pouze se zúčastní sobotního papučového bálu s večeří, hudbou a dopravou do Vsetína, zaplatí celkem 200 korun.

Úhradu poplatků je nutné provést poštovní poukázkou „A" nebo převodem na účet č. 239127425 /0300, variabilní symbol 38-ddmmrr (datum narození odesilatele). Ve sdělení pro příjemce uveďte jméno odesilatele. Mimořádně, po telefonické dohodě, lze účastnický poplatek zaplatit též při prezentaci.

Přihlášky s potvrzením o zaplacení poplatků posílejte nejpozději do 30. ledna na adresu: Ing. Miroslav Kantor, Stará cesta 1090/8, 755 01 VSETÍN. Zápis účastníků se uskuteční v sobotu 16. února v klubovně TJ Zbrojovka Vsetín Na Lapači (u zimního stadionu) od 7 do 8 hodin. ⋌(mha)

Časový harmonogram 50. Hvězdicové zimní jízdySobota 16. února:

8:30 hod – odjezd autobusu na Pustevny po trase Vsetín, Dušná, Val. Bystřice, Rožnov p.R., Prostř. Bečva (alter. přes Val. Meziříčí), Skiareál Pustevny.

TRASA I – PUSTEVNY

START: pod chatou Maměnka, na červenou tur. značku, po NS Čertův mlýn – Maňáky – Bukovina – Bařiny – Martiňák rozc – Mečová rozc.– Kladnatá rozc. – Hlavatá – (přechod přes silnici na žl. tur. zn. směr Třeštík ), dále: Ia – přechod na zel. tur. zn., údolím Babská až k silnici 487, dále po lyžařské stopě k hotelu Galík, cca 3,5 km). Délka tratě Ia je cca 7 km. Ib – přechod na červ. tur. zn. směr Vysoká, po 450 metrech odbočit doleva na cyklotrasu 472, směr Láďův pramen – připojit se na cyklotrasu 6020/5 – údolím Velká Hanžlůvka k hotelu Galík. Délka tratě Ib je cca 7 km. Celková délka trasy I je cca 26 km.

TRASA II – JAVORNÍKY

START: Bumbálka –Trojačka – U Tabulí – nástup na cyklo 6020/5 – Oselná rozcestí – Milanova studánka – Horal hotel (8 km), dále alternativa II a: Horal – Galík po běž. trase kolem cesty a lesem (4,5 km ) nebo alter. II b:Horal – Galík přes údolí Malá Hanžlůvka (8,5 km).

Papučový bál: Po večeři, která bude podávána po 17. hodině, bude následovat hudební večer od 18 zhruba do půlnoci. Ozdobou bálu bude tradičně pestrá a bohatá tombola. Po ukončení sobotního programu odveze autobus zájemce z řad účastníků po trase do Vsetína.

Neděle 17. února:

7: 00 – 7:30 hodin snídaně, 7:30 – 8:00 příprava k odjezdu autobusem ke startu druhého dne na Soláni.

Na Soláni se doporučuje návštěva informačního a výtvarného centra ve zvoničce.

START: SKI AREÁL – nástup na červenou zn. směr Vsacká Tanečnice – Šerchovny – Pod Vsackým Cábem – Lušovka (nebezpeč. sjezd) – Ptáčnice – Vsacký Cáb rozc. – Vsac. Cáb chata.- (dále sjezd po silnici, nebo stopou lesem) – Lopušnice rozcestí – (odbočit vlevo na žl.)- Putýrka – Nad Dřevojánky (odbočit na m.) – Nad Švagery – Vsetín hvězdárna – přes most na Bečvě, náměstí, k žel. stanici a k zimnímu stadionu Na Lapači. Celková délka trasy je 26 kilometrů.