Zlínský kraj bude v hlavní 16členné soutěži muži Elite reprezentovat Panthers Otrokovice.

„Jdeme si turnaj především užít, sehrát se. Zejména zápas s Falunem je pro nás všechny za odměnu. Jdeme bojovat a dostat se co nejdále,“ nesvazuje sebe ani své svěřence ambicemi trenér Panterů Michal Kvapil.

„Těžká zkouška. Pro Otrokovice by proto byl postup do čtvrtfinále velkým úspěchem,“ myslí si sekretář Jihomoravské florbalové unie Petr Šíma.

V soutěži muži Open si zahraje 131 celků. Mezi nimi i nováček Národní ligy Spartak Hluk.

„Hlučané si dokážou turnaj každý rok užívat. Nemají však nízké cíle. Pokud v hlavním městě udrží disciplínu, tak mohou postoupit hodně daleko,“ očekává sekretář.

S odhodláním uhrát co nejvíc dobrých výsledků odjede do hlavního města Vsetín a slušovické družstvo IBK Menkings bude na pražských palubovkách sbírat cenné zkušenosti.

Soutěž žen Open si zahraje 48 kolektivů včetně Florbalu Vsetín, který pojede do Prahy navázat na dobré výsledky svých předchůdkyň.

„Vždyť v roce 2011 postoupil do čtvrtfinále a mladému týmu nechybí chuť stále se zlepšovat. Proto by se Valašky koncem týdne mohly postarat o překvapivé výsledky,“ věří Šíma.

Letošní Czech Open se bude hrát v 16 pražských halách. Rozhodující souboje budou k vidění v neděli ve sportovní hale Sparty Podvinný mlýn. (mb, hot)

Jaroslav Balaštík trénuje  Filipa Chytila na  zimním  stadionu v Kroměříži.
Už chci v NHL zůstat, plánuje Filip Chytil
Útočník Zlína Alexander Jakubov (na snímku druhý zprava) strávil většinu sobotního zápasu s Jabloncem na lavičce, v závěru ale byl u vyrovnávací trefy.
Zlínský debutant Jakubov: Fastav? Máme hodně kvalitních fotbalistů