HOŠŤÁLKOVÁ – HUSLENKY 3:1 (1:0)

Domácí zase po delším čase naplno bodovali. „První poločas jsme byli aktivnějším celkem. Měli jsme pět až šest šancí, ale prosadili jsme se pouze z pokutového kopu. Do 55. minuty jsme i po přestávce drželi dobrý výkon, ale pak se ukázalo, jak důležitá byla naše druhá branka, protož Huslenky hrály velmi dobře a byl to velmi vyrovnaný boj. Jsme rádi za pokoření tohoto soupeře,“ řekl trenér Hošťálkové Petr Špaček.

Branky: 35. Stodůlka, 71. Gargulák, 91. Loučka – 80. Helis.

POLIČNÁ – STŘÍTEŽ 2:3 (2:1)

Souboj dvou aspirantů na postup začala mnohem lépe Střítež, když hned ve 4. minutě dokázal Vavruša dorazit střelu Malého po chybném odkopu domácí obrany. Poličná byla jako opařená a hosté toho málem využili, když nejprve Slavík minul těsně levou tyč brány po střele z vápna a poté Vavruša nastřelil břevno. Poté se dostala do hry i Poličná a hned z toho bylo vyrovnání. V 15. minutě dokázal nadvakrát propálit hostující obranu Drápela a srovnal. Po této brance pro změnu byla Poličná aktivnějším týmem a dokázala si i vytvářet šance. Jednu z nich také využili, když Matěj Šedý dokázal prostřelit po krásném průniku přes dvě třetiny hřiště gólmana Cupera. Zbytek šancí ovšem Cuper skvělými zákroky vychytal, a tak se šlo do kabin za stavu 2:1 pro domácí.

Ve druhé půli se domácí opět dlouho rozehrávali a byli to hosté, kteří dokázali srovnat v 53. minutě na 2:2 brankou Slavíka. Tím také začala opět fáze utkání, kdy hosté hrozili ať už volným přímým kopem Malého, který těsně minul levou tyč a nebo hlavičkou Slavíka, který hlavičkoval nad. Domácím to nebylo dost tato varování, a tak přišel trest v podobě šťastné branky Vavruši v 77. minutě po rohovém kopu. Pro Poličnou to bylo o to těžší, že branka padla v době, kdy byla lepším týmem a vytvářela si i nadějné příležitosti z rychlých akcí. To pokračovalo i po obdržené brance, ale hostující obrana již všemu odolala a Poličná tak po dvou letech odcházela z domácího hřiště bez jediného bodu.

„Rozhodly větší zkušenosti soupeře. Byl to kvalitní zápas, který se odehrával ve vlnách podle toho, kdo byl jak aktivní. Když jsme se ve druhém poločase dostávali do hry, tak soupeř udeřil třetí brankou. My jsme se dnes nevyrovnali s absencí pěti zraněných hráčů,“ řekl trenér Poličné Marek Vala.

„My jsme měli velmi dobrý úvod. Mohli jsme vést o dvě branky. Pak převzali iniciativu domácí a do kabin mohli jít za dvoubrankového vedení oni. Velmi dobrý zápas to byl i po přestávce a nakonec vyhrál šťastnější tým,“ řekl k utkání trenér Stříteže Dušan Janošek.

Branky: 15. Drápela, 25. Šedý – 4. a 77. Vavruša, 53. Slavík.

LHOTKA – V. BYSTŘICE 4:0 (1:0)

Překvapení se zrodilo ve Lhotce. Postupový aspirant Valašská Bystřice zle narazil.

„My jsme dnes zahráli velmi dobře. Mohli jsme sice vyhrát i vyšším rozdílem, ale i takový zisk třech bodů samozřejmě bereme. Nevím, jak moc byl soupeř oslabený, ale my jsme mu dnes šanci nedali. Martin Hadaš si daroval ke svým narozeninám dvě branky hlavou. Výborný výkon podal rozhodčí Holub. My jsme prožili opravdu vydařené fotbalové odpoledne,“ řekl k utkání trenér Lhotky Arnošt Pavelka.

Branky: 5. a 89. Hadaš, 63. Topič, 82. vlastní.

ZUBŘÍ B – H. BEČVA 1:2 (0:2)

Favorit díky prvnímu poločasu nakonec v Zubří těsně vyhrál.

„První poločas byl v naší režii a měli jsme tam zápas jasně rozhodnout. Dali jsme dvě branky, ale Filip Zetocha nebo Martin Ondruch zahodili až nemožné. Ve druhém poločase nám byl oprávněně vyloučen hráč a soupeř se v přesilovce dostal do tlaku. Dal branku a zatápěl nám. Pak i ji byl vyloučen hráč. V poslední minutě vyrobil penaltu náš brankář Kryštof Jalůvka, ale pak ji chytil a vše napravil,“ řekl k zápasu trenér Horní Bečvy Dušan Dohňanský.

Branky: 58. vlastní – 31. Vaníček, 37. Martin Ondruch.

BYNINA – KRHOVÁ 2:4 (0:4)

Bynina se topí v hluboké krizi a Krhová toho hlavně v prvním poločase dokonale využila.

„V prvním poločase jsme měli vést rychle minimálně o dvě branky. Dali jsme dvě břevna a tyčku. Jenže kluci soupeře hrubě podcenili a ten nám ze všeho nebezpečného udělil gólový trest. Po přestávce jsme překopali sestavu. Snížili jsme, ale soupeř již tři body ubránil. Padla na nás hodně těžká deka,“ řekl trenér Byniny David Kelnar.

„Nezaujatého diváka musel fotbal v Bynině bavit. Bylo to myslím pohledné utkání s naprosto odlišnými poločasy. V tom prvním jsme ustáli dvě šance domácích a poté ho naprosto ovládli. Trestali jsme všechny chyby byninských hráčů. Dělaly jim problémy naše dlouhé auty, kdy Vladislav Grygařík protečoval míč hlavou do pokutového území a propadlé míče jsme uklízeli za záda brankáře Byniny. Dneska nemůžu chválit jednotlivce, první poločas jsme hráli vynikající fotbal všichni.

Druhá část hry byla ovšem v režii domácích a můžeme být rádi, že si vezeme všechny tři body. Nepochopitelně jsme přestali hrát a bránili jsme naštěstí vysoký náskok. Bynině se rozehrál Neuberger s Kelnarem a Matulou. Doplňoval je Bartecký, který se začal vysunovat více do útoku a jeho přímé kopy byly velice nebezpečné. Za naším brankářem Andrašíkem zvonilo snad dvakrát břevno a jednou mířil Neuberger hlavou do tyče. V 85. minutě dal tyčku i náš Martin Blažek. Domácí se můžou bít do hlavy za totálně prospaný první poločas,“ dodal hráč Krhové Libor Badošek.

Branky: 67. Palička, 75. Neuberger – 17. a 27. Blažek, 34. Badošek, 40. Perniš.

JARCOVÁ – CHORYNĚ 0:2 (0:2)

Lídr soutěže vyhrál v Jarcové s notnou dávkou štěstí, ale i takové body se počítají.

„Na nás se dnes projevila únava ze čtvrtečního derby se Lhotkou. Dali jsme sice rychlou branku, ale tu jsme z dalších šancí nepojistili. Měli jsme na to čtyři možnosti, naopak domácí dvě šance také nepřetavili v branku. My jsme pak Luboše Hadvičákem konečně dali druhou branku. Začátek druhého poločasu byl ve znamení obrovské šance domácího Bartošáka. Mladý celek domácích nám dělal velké problémy, i když do dalších vyložených šancí jsme ho nepouštěli. Musím domácí celek pochválit, protože nás zatím ze všech soupeřů nejvíce prověřil a my jsme výhru druhý poločas jen ubránili,“ řekl trenér Choryně Radim Žmiják.
Branky: 2. Táborský, 38. Luboš Hadvičák.

VKK B – D. BEČVA 4:2 (2:1)

Hosté měli v Karolince hodně děravou defenzívu a po zásluze prohráli.

„Venku se nám skoro vůbec nedaří a tento zápas neukázal nic jiného. Dělali jsme velké individuální chyby a defenzíva nám nefungovala. Domácí nás trestali z brejků. Potěšil jen výkon 16 letého dorostence Rostislava Babince, který v utkání obstál na výbornou,“ řekl k utkání trenér Dolní Bečvy Radek Maléř.

Branky: 23., 45. a 88. Mynarčík, 68. Pavel Škrobák – 40. Trna, 60. Szotkowski.

Dohrávaná utkání

CHORYNĚ – LHOTKA 5:0 (3:0)

Derby mělo náboj, emoce na obou stranách. Favorit si tři body pohlídal.

„První poločas jsme soupeře jasně přehrávali a nepustili do jediné vyložené šance. Bylo s podivem, že jsme se prosadili až v 18. minutě, kdy naši střeleckou smůlu prolomil Luboš Hadvičák. Od té chvíle jsme zápas ovládali. Lhotka se uchýlila k velmi tvrdé hře a nevybíravému chování lavičky v čele s trenérem Pavelkou a divákem Šebestou. Musím pochválit koncentraci a disciplínu mého týmu, že se nenechal vyprovokovat hrou soupeře. Utkání zvládla s přehledem trojice rozhodčích,“ řekl trenér Choryně Radim Žmiják.
„Do doby, než jsme prohrávali 3:0, tak nás rozhodčí nepustil za půlku. U první branky si vymyslel nedovolený zákrok, ten neodpískal na Žnivu u druhé branky. Za to kritizoval rozhodčího také delegát utkání. Soupeř byl lepší. Nesouhlasíme, že bychom hráli tvrdě. Emoce patří k fotbalu, to jen k chování naší lavičky. Ve druhém poločase jsme udělali dvě fatální chyby a vysoko prohráli,“ řekl trenér Lhotky Arnošt Pavelka.

Branky: 18. Luboš Hadvičák, 28. Luboš Tvrdoň, 35. Pavel Tvrdoň, 74. a 85. Josef Landa.

1. Choryně 8 7 1 0 0 31:9 23
2. Střítež 7 6 0 1 0 24:8 19
3. Horní Bečva 7 5 1 1 0 20:6 18
4. Poličná 7 5 0 1 1 19:8 16
5. Val.Bystřice 7 5 0 0 2 30:19 15
6. Krhová 8 4 0 2 2 23:19 14
7. Dolní Bečva 8 3 2 0 3 18:27 13
8. Jarcová 7 3 0 1 3 12:11 10
9. FC VKK B 7 2 1 0 4 11:19 8
10. Hošťálková 8 2 0 0 6 11:23 6
11. Huslenky 8 1 1 0 6 16:26 5
12. Lhotka n.B 8 1 1 0 6 8:23 5
13. Bynina 8 0 1 2 5 17:30 4
14. Zubří B 8 1 0 0 7 10:22 3