„Nedařilo se nám střelecky, udělali jsme hromadu technických chyb. Třebaže jsme zkoušeli všechno možné, neměli sílu na obrat, i kdybychom hráli do rána. Kluci se odklonili od plánu, mistr vyhrál na úvod zaslouženě,“ přiznal trenér Zubří Peter Dávid, jehož svěřenci budou mít možnost odplaty již ve středu, na domácí palubovce od 18 hodin. „Věřím, že nastoupí jiný, odhodlanější a bojovnější tým,“ pousmál se.

Valaši přitom začali skvěle – po pěti minutách vedli 2:0. To však byl začátek konce. Následně domácí výsledek otočili, získali tří čtyřbrankové vedení, které až na výjimky udržovali až do konce.

„Několikrát, zejména v první půli jsme mohli výsledek zvrátit, ale všechny šance jsme nechali ležet. Devět technických chyb za poločas je moc, ty nedělá ani ženská slovenská reprezentace. Měli jsme několik bigpointů. Zatímco první jsme proměnili, další tři čtyři jsme nedali. Bylo to zvláštní utkání,“ odfrkl si slovenský kouč ve službách Robe.

Fotografie ze zápasu 19. kola divize E mezi celky FK Nové Sady a TJ Valašské Meziříčí
Podívejte se: mizerná první půle přinesla Valašskému Meziříčí porážku v Sadech

Po přestávce domácí více méně kontrolovali svůj náskok a již nedovolili Valachům pomýšlet na obrat. „Házená je o obraně, ale nám nyní chyběla kvalita. Plzeň hrála, co umí, my se ale svému průměru vzdálili,“ mrzí trenéra.

Pár pozitiv přesto na semifinálové premiéře u svých svěřenců viděl a ocenil. „Několikrát jsme se vrátili do zápasu, třebaže k vyrovnání to nevedlo. Vynikající zápas také odehrál Dušan Palát, bohužel další se nepřidali,“ bolí zkušeného kouče.

Přestože celá série pokračuji již ve středu, hráči dostali v pondělí volno na vyčištění hlavy. „Máme za sebou šest tréninků v řadě a zápas, nechci hned v pondělí vidět otrávené obličeje,“ s úsměvem poznamenal Dávid, který už ale chystá analýzu a přípravu na druhý zápas na Valašsku.

„Čekám větší odhodlání a bojovnost. Bez srdíčka to nejsme my,“ vypozoroval za rok práce u týmu trenér. „Budeme kompletní a doufám že odhodlání před svými fantastickými fandy první nezdar odčinit. Šmitec a tečka!“ dodal Peter Dávid.

PLZEŇ – ROBE ZUBŘÍ 26:20 (14:10)

Stav série 1:0.

Nejvíce branek: Linhart 7, M. Škvařil 5, Douda 4/2 – Mika 3, Hybner 3, Mičkal 3/2. Rozhodčí: Šlezingr, Špunar. Sedmimetrové hody: 3/2 – 5/3. Vyloučení: 6:4. Diváci: 800.