„Nejdůležitější pro nás je postupné zlepšení v tréninku. Neměli jsme jich moc. Jsme spokojení,“ řekl na konci přípravného kempu na Valašsku hlavní kouč Sabate, jenž se s hráči rozloučí v neděli po poledni.

„Pokaždé máte dobrý pocit, když se vyhraje, ale pro mě je nejdůležitější proces. Víme, že jsme se zlepšili, snažili jsme se na sobotu trochu změnit útok. Hráči odvedli vážně dobrou práci, bylo to lepší než včera," zhodnotil pro svazové stránky přípravné utkání španělský trenér. „Právě postupný progres chceme, byl to náš cíl. Chceme být den po dni být lepší a to se povedlo. Byli jsme o trochu lepší než včera, doufám, že příště – až se potkáme – budeme zase o něco lepší!“

Zkušený 31letý házenkář Ondřej Mika s manželkou Kristýnou (Salčákovou).
Po deseti letech vyloučen. Co házenkáře Miku vytočilo? A na co se těší?

„Jsem s kempem vážně spokojený. Hráči makali na sto procent. Je obrovská čest trénovat takový tým, je až neuvěřitelné, jak si kluci užívají každý trénink a jak nechávají na hřišti absolutně všechno,“ těší Sabateho.

Národní tým už zároveň zná soupeře pro kvalifikaci o postup na MS, Severní Makedonie sice ve druhém zápase podlehla Rumunsku 22:24, i tak se však kvalifikovala do další fáze. Vyzve – jako už poněkolikáté v historii – české reprezentanty. První zápas je na programu 13. dubna ve Zlíně.

Navigátor Rudolf Kouřil.
Neštěstí. Na Slovensku při rallye zemřel navigátor Rudolf Kouřil

ČESKO – SRBSKO 30:26 (16:15)

Sestava Česka: Mrkva 2, Šmíd – Hrstka 2, Piroch 4, Kašpárek 2, Babák 2, Číp 3, Petrovský, Vančo, Havran, Harabiš 1, Klíma 8, Patzel 3, Užek, Březina, Zeman 2, Franc, Řeznický 1

Nejvíce branek Srbska: Djordjić 6, Pechmalbec 5, Zelenović a Marsenić 3. Rozhodčí: Kučerka a Friedel.