Tento týden nás doběhlo astronomické jaro a přineslo s sebou kromě teplého počasí také vůni lesa. To nám připomnělo jediné: sezóna Běhej lesy je za bukem a startuje už za měsíc.

Novinka z platných nařízení? V zázemí závodu není třeba rouška, nedojde ani na kontrolování certifikátů. Nic takového. Naopak bude řeč o ekologii - organizátoři připravili dokonale rozložitelné ekologické značení závodních tras z materiálu Solubag, který lze používat opakovaně. 

To ale není zdaleka vše. S novou stoprocentně ekologickou medailí se ideologové blízcí Grety Thunbergové nemusejí bát uhlíkové stopy. Medaile jsou vyrobeny z čistě přírodního materiálu EcoC z kvalitních celulozových vláken bez chemických přísad, pojiva nebo bělidla. 

MedaileMedaileZdroj: Běhej lesy

Sezona se rozběhne v jarem provoněné Lednici. Závodníci mají na výběr hned ze 14, 22 a 45kilometrové trasy. Kromě toho připadá v úvahu i charitativní běh na symbolické čtyřkilometrové distanci. Extra dlouhá trasa je horkou novinkou letošní sezony a přináší první lednicko-valtický maratonský závod v historii. 

Více o seriálu, startovném i jednotlivých závodech najdete na webu Běhej lesy.

Podcast: Na Posed vylezou atraktivní hosté
Chceš se dozvědět více o běžeckém seriálu Běhej lesy, aktivním pohybu, adrenalinu, cestování a především o posouvání lidských hranic? Pořadatelé chystají Posed, nejen běžecký podcast. Hostem bude třeba paralympionik Jiří Ježek.