Pozlovický Miroslav Bětík (Team Bětíci, 39:39) skončil čtvrtý a Ondřej Krupica (Ivanovice na Hané, 40:09) byl pátý.

 ,,Krosové běhy se mi líbí. Do Holešova mně navíc přilákala noční atmosféra. Líbí se mi i prostředí, kde se závod koná,“ vysvětloval, proč se nečekaně objevil na startu holešovského Nočního běhu Filip Vabroušek.

Ten se od startu pohyboval na čele. ,,Pouze těsně před pátým kilometrem jsem zhruba na 500 metrů přenechal vedení Jakubovi Jandovi. V průběhu šestého kilometru jsem však zrychlil tempo a od tohoto úseku už jsem zůstal na první pozici až do cíle,“ upozornil na klíčový moment závodu vítězný dvacetiletý Filip Vabroušek, který také prozradil, jak zlatou příčku v Holešově oslaví.

 ,,Ještě v sobotu po závodě, nebo nejpozději v neděli si půjdu zaplavat do Zlínských městských lázní,“ svěřil se mladý krosař z Malenovic.

   Závod žen vyhrála časem 42:11 Martina Novotná z Brusného z prusinovického ONěmec Teamu. Druhou příčku získala zlínská Lucie Miklišová ze stejného týmu, bronzová doběhla Simona Grulichová (AK Drnovice, 47:23).

,,Noční běh v Holešově je mojí srdeční záležitostí. Zúčastnila jsem se všech jeho ročníků. Navíc se mi v něm podařilo už třikrát zvítězit,“ přiznala Martina Novotná, která od začátku kontrolovala čelo ženského závodu.

 ,,Dobře jsem si rozvrhla síly a od úvodních metrů se mi dařilo držet svižné tempo. Trochu mě však pobolívalo koleno. Přesto jsem bez problémů v Holešově obhájila loňské i předloňské prvenství,“ potěšil další povedený výsledek v kariéře 30letou Martinu Novotnou.

  Závod v Holešově byl zároveň závěrečným podnikem z šestidílného seriálu večerních běhů Night Trail Run 2019. Odpoledne před ním podmínky na trati ztížil vytrvalý déšť. Při startu déšť ustal, ovšem v průběhu závodu se znovu rozpršelo.

Letošního holešovského Nočního běhu se v osmi kategoriích zúčastnilo 151 běžců a běžkyň. Na trati mezi holešovským Zámeckým parkem, Želkovem, Dobroticemi, s cílem opět u koupaliště v Zámeckém parku si v Holešově zazávodilo také 10 tandemů Mix.

VÍTĚTOVÉ JEDNOTLIVÝCH KATEGORII NOČNÍHO BĚHU V HOLEŠOVĚ 2019.

Muži do 39 let: Filip Vabroušek (Sykora Running) 36:45.

Muži do 49 let: Miroslav Bětík (Team Bětíci) 39:39.

Muži nad 50 let: Petr Bětík (Team Bětíci) 40:47.

Junioři: Ondřej Krupica (Ivanovice na Hané) 40:09.

Ženy do 39 let: Martina Novotná (ONěmec Team) 42:11.

Ženy do 49 let: Simona Grulichová (AK Drnovice) 47:23.

Ženy nad 50 let: Ivona Hégrová (Hoštěrádky) 55:11.

Juniorky: Lucie Miklišová (ONěmec Team) 45:12.

Tandemy Mix: Hel, Odleváková (Hlodavci) 49:16.

                                                                              Lubomír Hotař