Slovo relativně je asi na místě. Samotný lyžař, který nakonec v cíli půldruhé minuty dlouhé trati ztratil na vítězného Američana Ligetyho pět vteřin, připustil, že mohl jet ještě o něco rychleji.

„Na dlouhých lyžích pro Super-G se mi jelo dobře. Stačilo, abych to trošku víc pustil, je to v hlavě, ale asi by to šlo. Trať byla pěkná, členitá, ale už v ní byly koryta a rozbitý části. Tam člověk hodně ztratí," hodnotil svoje vystoupení na svazovém webu Martin Vráblík, který vyjel na trať s vysokým startovním číslem 55.

I s umístěním na začátku páté desítky však byl poměrně spokojen.

„Je to celkem dobré, bylo to moje vůbec první Super-G v sezoně, takže si nemůžu stěžovat," pousmál se po svém úvodním závodě na světovém šampionátu 30letý sjezdař. Zkušený borec, mimo jiné i účastník dvou olympiád, dobře ví, že jeho disciplíny teprve přijdou. Jeho hlavní prioritou zůstává superkombinace, ve které loni na MS v GaPa vybojoval parádní 17. místo.

„Na superkombinaci se už moc těším. Chci odjet všechny tréninky sjezdu a přemýšlím, že se asi přihlásím i do normálního sjezdu. Lyže mi jedou moc pěkně, baví mě to," pochvaloval si Vráblík po superobřím slalomu.

Právě sjezd je na programu MS ve Schladmingu už nadcházející sobotu, v pondělí pak přijde na řadu superkombinace a v pátek 15. února pojede Vráblík obří slalom. (mha)