Chlapci, kteří hrají celou sezonu pod hlavičkou Valašského Meziříčí B a obhajují loňský titul mistrů České republiky, jdou do finále dorostenecké ligy dokonce z prvního místa v semifinálové skupině, dívky (Valmez A) postoupily ze druhého místa. První finálový turnaj se hraje nadcházející neděli v Hazlově na západě Čech, druhý je na programu v neděli 8. dubna ve Valašském Meziříčí.

Definitivně o postupu obou družstev Valmezu rozhodl druhý seminálový turnaj v Horním Benešově, který stejně jako první doma vyhráli chlapci z Valmezu. Velký úspěch ještě podrthla skvělým výkonem děvčata, která skončila v Horním Benešově druhá a celkově postoupila na finálový turnaj ze druhého místa. „Kluci zahráli solidně a tak, jak potřebovali. Za jejich vítězství v semifinálové skupině jsme rádi, protože nám zaručuje pořádání jednoho ze dvou finálových klání. Holky zahrály také výborně a finále si za celý rok i za semifinále rozhodně zasloužily,“ chválil svoje svěřence trenér dorostenců Valašského Meziříčí Jaroslav Zajíček.

V meziříčském oddíle kladou dlouhodobě velký důraz na výchovu mladých nadějí. Z postupu obou týmů do finále tak pochopitelně zavládla velká spokojenost. „Máme samozřejmě velikou radost. Máme mezi osmi nejlepšími celky obě naše družstva, paráda,“ pochvaluje si skvělé semifinálové vystoupení dorosteneckých družstev Jaroslav Zajíček, šéf klubu a zároveň trenér mládeže.

Po úspěšném semifinále nyní přichází na řadu dva finálové turnaje, které se budou hrát u vítězů semifinálových kol. Tedy v Hazlově a ve Valašském Meziříčí.

A jako první přijde na řadu nadcházející neděli 25. března pořádně dlouhý výjezd do 530 kilometrů vzdáleného Hazlova malého městečka na samém západě republiky, které leží asi pět kilometrů od německých hranic poblíž města Aš. „Bude to pro nás nesmírně dlouhý a časově náročný výjezd, ze kterého se vrátíme až v pondělí kolem šesté hodiny ranní,“ předkládá Zajíček nelehký časový harmonogram prvního finálového turnaje.

Velkou specialitou předlouhého výletu na první finálový turnaj bude speciální dáreček šéfa klubu a zároveň trenéra mládeže. „Slíbil jsem všem, že pokud postoupíme do finále a bude to někde dále, tak pojedeme na finále pendolinem. Do Hazlova je to pořádně daleko, do finále se dostaly oba naše celky, takže slib rád splním. Úsek cesty mezi Olomoucí a Prahou tedy pojedeme pendolinem,“ usmívá se Jaroslav Zajíček.

Výsledky 2. semifinálového turnaje (Horní Benešov): 1. Valašské Meziříčí B 1550 (Frydrych 562 Topič 506, Cahlík 482), 2. Valašské Meziříčí A 1547 (Pavelková 512, Šťastná 497, Topičová 538), 3. Horní Benešov 1542, 4. Otrokovice 1504. Celkové pořadí semifinálové skupiny MČR: 1. Valašské Meziříčí B 19 bodů, 2. Valašské Meziříčí A 14, 3. Horní Benešov 14, 4. Otrokovice 12.