„Soutěž jsme si opravdu užili i když to nebylo zrovna nic jednoduchého. Až na pár drobností jsme s výsledkem spokojeni," pravil trošku s úlevou vítěz slušovické soutěže Roman Odložilík, jemuž k prvenství prakticky stačilo vyhrát dvakrát zkoušku kolem dostihovky. A to se při druhém průjezdu Podhoranu si na chvíli dostal s vozem mimo trať.

Mikuláš Zaremba Rally ve Slušovicích - Kočí, Kostka

První zkouškou byl populární okruh kolem slušovické dostihové dráhy, kde posádky obkroužily celkem tři okruhy. Ten byl po občasných sněhových přeháňkách pouze mokrý. Druhý úsek na trati Podhoran byl naopak téměř celý pod ledem a sněhem. Pořadatelé proto na tento úsek povolili použití speciálních pneumatik s hroty.

,,Tuto možnost jsme si po delší době znamenitě užili. Škoda jen, že sněhu nebylo trochu více a nedalo se jet na hrotu i kolem dostihovky. Ale jinak jsme se soutěží opravdu spokojeni," zářil v cíli Jan Jelínek, který o medailovou příčku přišel v posledním měřeném úseku.

A protože jeden z největších adeptů na vítězství Tomáš Kostka se se soutěží rozloučil kvůli poruše na voze již po druhé rychlostní zkoušce, dveře k nejvyšším příčkám se otevřely ostatním regionálním závodníkům. Ze stříbra se nakonec s více než půlminutovou ztrátou radoval Martin Březík.

„Se druhým místem jsme nadmíru spokojeni. Přáli jsme si led a sníh, což se nám vyplnilo sice jen z poloviny, ovšem díky perfektně připravenému vozu a znalosti místních podmínek jsme zajeli maximum možného," potvrdil spokojeně nejrychlejší zlínský pekař.

Mikuláš Zaremba Rally ve Slušovicích

Třetí místo pak vybojoval až v úplném závěru účastník letošního juniorského mistrovství světa Martin Kočí. Host ze Slovenska přiznal, že si slušovickou rallyshow užil beze zbytku. „Svezli jsme se parádně, i když na okruh náš šotolinový podvozek nebyl úplně to pravé. Snažil jsem se ale jet hlavně pro diváky, což doufám ocenili. Svou účast jsme totiž brali především jako exhibici," přiznal slovenský pilot, pro kterého zůstává i nadále prioritou účast v juniorském MS.

Autor: Jiří Hejtmánek

Výsledky Mikuláš Zaremba Rally Slušovice 2013

1.Odložilík Roman. / Tureček Martin Citroën Xsara WRC 25:54.5

2.Březík Martin / Omelka Marek Mitsubishi Lancer Evo IX + 33.7

3.Koči Martin / Kostka Lukáš Mitsubishi Lancer Evo IX + 39.8

4.Tlusťák Antonín / Škaloud Jan Škoda Fabia S2000 + 49.3

5.Jelínek Jan / Ingr Petr Mitsubishi Lancer Evo +55.2

6. Majerčák Vlastimil. / Kollárik Marcel Mitsubishi Lancer Evo IX +01:20.6

7.Melichárek Jaroslav. / Melichárek Erik. Ford Fiesta RS WRC +01:22.3

8 Kukučka Tomáš. / Podobník Marek Škoda Octavia + 01:29.2

9.Barvík Vladimír / Dřímal Roman Mitsubishi Lancer Evo + 01:35.3

10.Zdráhala Zdeněk / Jakeš Tomáš Subaru Impreza STI + 02:14.1

Více o soutěži se dočtete v pondělním vydaní Zlínského deníku.