V neděli malenovické mužstvo i bez šesti opor základní sestavy Machuty, Nováka, Hruboše, Košatky, Hladkého a Nohala, zdolalo Kyjov 8:4. V posledním duelu sezóny, v němž se bojovalo o druhé místo v tabulce, šli domácí už po devětatřiceti sekundách po ráně Milana Skyby do vedení. Ve zbytku první třetiny se však v koncovce trápili. Naopak Kyjov s vůdcem českým reprezentantem Matějem Franěm, po trefách Fialy a Jáchyma Prčíka otočil ve 12. minutě stav na 1:2.

Druhé dějství patřilo Malenovicím. Čamlíci mezi jednadvacátou a devětadvacátou minutou vstřelili pět gólů a pohodový čtyřbrankový náskok pak už udrželi až do konce střetnutí.

,,V první třetině se nám tradičně vůbec nedařilo. Všude jsme byli pozdě. Navíc jsme se třikrát zbytečně nechali vyloučit. Proto jsme se nemohli dostat do tempa,“ zavzpomínal na první dějství zápasu vedoucí domácího mužstva Tomáš Bubrinka.

Od druhé třetiny už to ale bylo jiné hokejbalové představení Malenovic. ,,Zlepšili jsme pohyb a byli jsme důrazní v osobních soubojích i před brankovištěm soupeře. A hlavně jsme stříleli z každé pozice,“ upozornil Bubrinka.

Jeho svěřenci si tak díky kolektivnímu pojetí připsali tři cenné body. ,,Hodně mě potěšili mladí náhradníci obránce Mikl a teprve šestnáctiletý útočník Jan Brázdil. Zejména Brázdil byl díky rychlosti velmi nepříjemný pro kyjovskou defenzívu. Po zásluze byl také vyhlášený hráčem zápasu,“ chválil mladíky vedoucí malenovického celku Tomáš Bubrinka.

HBC MALENOVICE – KYJOV 8:4 (1:2, 5:0, 2:2)

Branky Malenovic: Havlík 2, Jan Brázdil 2, Skyba, Šimíček, Huťka, Machálek.

Sestava: Zálešák – Březík, Mikl, Černý, Lečbych – Šimíček, Machálek, Jan Brázdil, Skyba, Havlík, Huťka, Vingárek, Langer, Eibensteiner.