Na takovéto novinky si hned v prvním týdnu přípravy na novou sezonu postupně zvykají extraligoví házenkáři Gumáren Zubří. Od minulého pondělí už za sebou mají pět tréninkových dní pod vedením nového trenéra – Srba Miroslava Ćeliće. Zkušený 52letý kouč, který vystudoval obor házená na univerzitě v Bělehradě, svým svěřencům hned na začátku vzájemné spolupráce začal ordinovat svoji trenérskou vizi a strategii, která je poněkud odlišná od české klasiky.

Na rozdíl o uplynulých let, kdy se většinou hráči s míčem na prvních trénincích vůbec nepotkali, probíhal první týden zuberské přípravy úplně jinak. Hráči hned od prvního dne pracovali s míčem, během úvodního týdne často zkoušeli a trénovali různá herní cvičení a varianty ve dvou a vícečlenných skupinkách podporujících herní myšlení a hlavně kreativitu. „Jsem zastáncem toho, že hned od prvních dnů přípravy je důležité mít na trénincích míč, obzvláště pro mladé hráče, kteří potřebují hodně pracovat s míčem," říká Miroslav Ćelić, který přijel do svého nového působiště dva dny před prvním tréninkem a po rozkoukávacím prvním týdnu se mu zatím na Valašsku líbí. „Je tady určitě hezky, líbí se mi tu. Ještě se musí pár věcí utřepat, ale určitě to bude dobré. Už se ale hlavně těším na novou práci a na házenou celkově," říká Ćelić, jenž zatím bydlí na hotelu v Rožnově pod Radhoštěm a postupem času by se měl přestěhovat do Zubří.

Po několika málo dnech v novém působišti samozřejmě ještě nemůže být ten správný čas na vyslovování cílů a předsevzetí pro novou sezonu, ale určitou představu či přání už srbský trenér ve službách Zubří má již nyní. „Byl bych moc rád, kdybychom hráli kvalitní a líbivou házenou, na kterou by lidé chodili rádi. Nejšťastnější bych byl, kdyby někdo přijel na náš zápas a v pokladně už by nebyly lístky, a to z důvodu, že je už vyprodáno," pousmál se Miroslav Ćelić.