Ještě ve středu dopoledne ale nebylo jasné, kde se závodníci do bílé stopy vydají. „Byli jsme připraveni a dohodnuti, že pokud se situace se sněhem ve Velkých Karlovicích zásadně nezmění, přesuneme trasu na Pustevny," poznamenal za organizátory tradičního valašského lyžařského závodu starosta Velkých Karlovic Miroslav Koňařík.

V posledních hodinách se však ve prospěch Velkých Karlovic všechno změnilo. „Napadlo dostatek sněhu, takže jsme schopni stopu řádně připravit. „Lyžaři poběží po zkrácené trase v údolí Léskové," informoval ve čtvrtek dopoledne Valašský deník karlovský starosta.

O účast v závodě je také letos velký zájem. „Máme už přihlášených čtyři sta závodníků v kategoriích dospělých a na sto padesát dětí," připomněl Miroslav Koňařík.

Na start Karlovské padesátky se kromě českých závodníků postaví také zástupci Slovenska, Polska, ale také reprezentanti klubů z Rakouska a Španělska.

Karlovská padesátka je i pro letošní rok zařazena do takzvané Ski Tour. Jde o seriál závodů pro amatérské běžkaře. Patří sem společně s Jizerskou a Jilemnickou padesátkou, Orlickým maratonem a Kašperskou třicítkou. 

Karlovský pohár mládeže

- pátek 12. 2.
- od 10 hodin ve Velkých Karlovicích

Karlovská padesátka

- Velké Karlovice-Léskové, detaily trati pořadatel upřesní
- sobota 13. 2.
- v 10 hodin start na 50 a 25 km
- v 10.15 hodin start na 10 km