„Podle mě by bylo alibistické říkat něco jiného. Chceme titul a půjdeme po něm,“ burcoval po sobotním vítězství nad Lovosicemi Jozef Hanták.

Zuberská spojka si však zároveň dobře uvědomuje, že nic nespadne Zubřanům do klína samo. „Musíme jít krůček po krůčku, zvládat jednak zápasy s trojicí týmů na čtvrtém až šestém místě, ale hlavně utkání s Duklou Karvinou. Právě v nich se podle mě rozhodně o titulu,“ je přesvědčen Hanták.

První test připravenosti na boje o příčky nejvyšší zvládli Valaši výborně. Do desetikolového závodu o titul vstoupili velmi přesvědčivě. Lovosicím od první minuty nedali šanci a nakonec je poslali domů s osmibrankovým výpraskem. „Hrálo se po dlouhé době, každý čekal, v jaké formě bude ten druhý celek. My jsme to myslím zvládli dobře hlavně v obraně a z toho jsme mohli vycházet. K obraně jsme přidali i solidní útok, kdy jsme po většinu zápasu stříleli z dobře připravených pozic. Pokud se chceme udržet ve hře o medaile a případně i tu nejcennější, nesmíme doma ztrácet. Přesně to se nám povedlo dodržet a jsme za to rádi,“ hodnotil duel Jozef Hanták, autor pěti branek zuberského celku.

Jediným krizovým úsekem si prošli domácí házenkáři ve druhé půli, kdy během sedmi minut nedali ano gól a naopak šestkrát sami inkasovali. „Za našeho dvanáctibrankového vedení jsme udělali několik úplně zbytečných a hloupých chyb a hned se nám to trochu zkomplikovalo. Inkasovali jsme ze tří trháků, pak dali hosté další branky a najednou to bylo o šest. Tady jsme si to zbytečně ztížili,“ uvědomoval si 24letý slovenský házenkář ve službách Zubří. Přes těžké chvíle se však domácí celek dokázal přenést a další dramatizaci nepřipustil. „Museli jsme se trochu uklidnit a hlavně v útoku více podržet míč, nehrát zbrkle. Kdyby se totiž Lovosice dostaly na tři, čtyři branky, bylo by to špatné. Naštěstí jsme to pak zase rychle vrátili na sedm a osm branek a dotáhli jsme to do konce,“ líčil Hanták druhý poločas vítězného duelu.

Zubřané jsou po úvodním kole nadstavby momentálně druzí o dva body za Duklou Praha a s tříbodovým náskokem na třetí Karvinou, čtvrtý Jičín už má na Zubří propastnou ztrátu dvanácti bodů. Velký zápas přijde na řadu už ve středu, kdy Valaši zajíždí do hlavního města. „Z Dukly by byl dobrý asi i bod, ale my se budeme snažit tam vyhrát. Pokud bychom nebodovali, Dukla by nám odskočila na čtyři body, to už by bylo celkem dost. Musíme tam něco uhrát, uděláme pro to maximum,“ slibuje Jozef Hanták.