„Na jedné z kompresí se totiž úplně nečekaně vysypalo zadní okno. To jsem nikdy nezažil a ani jsme ho v kamionu neměli. Josef Kopecký nezaváhal ani na vteřinu, půjčil nám ze svých zásob nové a jen tak jsme mohli rally dokončit bez problémů. Pro mě je to nádherný příklad opravdového sportovního ducha. Díky, Josefe!“ vzkázal šéf týmu,Jaroslav Vančík.

Teprve 21letý talent přitom opět předvedl, že jeho pozice čtvrtého muže průběžného pořadí MČR v rallye není náhoda. „S gumami jsme v první etapě dost zápolili, sobota byla lepší a nakonec ještě v posledním průjezdu tou dlouhou rychlostkou Dominik přeskočil Mirka Jakeše. Po pátku ukázal, že se tak snadno nevzdává a dokáže i vystupňovat tlak. To mě hodně potěšilo,“ doplnil Vančík.

Fotbalisté Brumova v divizi nesetrvají. Naopak už znají svého následovníka.
Brumov se odhlásil z divize! Luhačovice nabídku odmítly

Stříteský přitom mezi vinicemi opět prožíval křest. „Pro mě to byla jednoznačně zatím nejtěžší rally. Musel jsem si zvykat na hodně zaprášený povrch a taky jsem trochu déle hledal rytmus, což pro mě byla nová zkušenost. Naštěstí mě podržel Jirka Hovorka, v autě nebylo vůbec znát, že spolu jedeme poprvé,“ připomněl mladý pilot Škoda Fabia R5.

„První etapa byla nic moc, ale nakonec jsme se v sobotu dokázali prokousat až na páté místo. Jsem s ním spokojen, taky proto, že jsme se na hustopečeské rally hodně naučili. Teď už začínáme s intenzivní přípravou na Rally Bohemia, která pro nás bude prvním vrcholem sezony a kde se chceme předvést v tom nejlepším světle,“ vzkazuje Dominik Stříteský.