„O něčem takovém se mi jen snilo. Za šanci jsem rád, je skvělé být v hale před tolika fanoušky. Doteď to bylo jen v roli diváka. Jedním slovem paráda,“ rozplývá se 24letý levý křídelník, jenž v civilu pracuje v elektro oboru v jedné z rožnovských firem. „Není snadné skloubit práci s vrcholovou házenou, ale jsem za to rád,“ zopakoval.

V Brně jste těsně před koncem vedli o dvě branky. Neměli jste vyhrát?
Moc jsme v závěru divočili, byli zbrklí a udělali dost technických chyb. Za normálních okolností si musíme podobnou koncovku uhlídat. Ale i za remízu (28:28) jsme rádi, protože umístění na prvních dvou příčkách máme ve svých rukou.

Věříte ještě ve vítězství v základní části?
Rozhodně, stát se může všechno. Jako my ani Plzeň to nebude mít v Brně snadné. Klidně mohou mistra porazit. Rád bych základní část vyhrál, ale sázet na to nebudu, nedělám to. (úsměv)

Čtěte také: Požár autobusu uhasil jeho řidič, člen sboru dobrovolných hasičů

Dnes od 19 hodin budete hostit Kopřivnici. Nebude derby scházet náboj?
My rozhodně motivaci uspět budeme mít velkou! Kromě potřebných bodů k minimálně udržení druhé příčky chceme fanouškům za jejich věrnost poděkovat výhrou. Ale ani Kopřivnice určitě nepřijede zápas odevzdat, bojuje o co nejlepší pozici do bojů o udržení. Jako derby to ale neberu. Vlastně žádný zápas pro mě není výjimečný, každý je důležitý.

Koho byste si pro čtvrtfinále play-off přál?
Sice jsme to neřešili, ale je dobře, že se na úvod vyhneme Karviné. Nebojíme se jí, ale jako nejlepší varianta by byl Frýdek-Místek. Zaprvé je to kousek, a navíc se nám na něj daří i herně. Uvidíme, co přinese poslední kolo. (úsměv) Pak si o víkendu odpočineme a další týden věnujeme precizní přípravě na soupeře.

Čtěte také: Tichý vůdce Vsetína Mojžíš: Máme sílu sérii otočit

Kam až může Zubří dojít? Může získat titul?
Myslíme jen na ty nejvyšší pozice, titul bychom si moc přáli, stát se může cokoliv. (úsměv) Počítáme s tím, že projdeme prvním kolem a porveme se o placku. Minimálně medaile je v silách současného výběru!

V této sezoně jste nasázel 32 branek. Spokojen?
Určitě, hlavně s prostorem, který mi trenér dává, stejně jako se skvělou kabinou. Když si vzpomenu, že jsem nedávno ještě hrál maximálně druhou ligu, tak jsem nadšený. Jestli ale bude sezona úspěšná i pro tým, rozhodne až play-off.

Máte v plánu pokračovat v Zubří?
Já ano, uvidíme, zda na mě klub uplatní opci. Vzhledem k mé práci mi možnost hrát extraligu v Zubří vyhovuje. O zahraničí nesním, jsem rád za šanci v Robe.

Související

Házenkáři Zubří vyválčili bod dál myslí na prvenství

Hrstka: Snažíme se být co nejvýš, soupeře pro play-off neřešíme