V pátek slovácký tým ve sportovní hale v Boršické ulici v nezvyklém čase už v 10.30 hodin změří síly s Břeclaví a od 18 hodin se utká s Vlašimí.

 ,,Proti lídrovi tabulky Břeclavi, která má silnou soupisku složenou ze třetí ženy národního žebříčku Dany Čechové a dále Karin Adámkové a Maďarky Vivien Élló, moc šancí na příznivý výsledek nemáme. První víkendový duel si ale chceme užít,“ plánuje domácí jednička Monika Vybíralová.

,,Druhou páteční partii s Vlašimí s českými mládežnickými reprezentantkami Michaelou Keroušovou, Annou Matějovskou a Terezou Pytlíkovou chceme vyhrát. A protože nám útočný herní styl všech těchto vlašimských stolních tenistek vyhovuje, tak věřím, že se nám to podaří. Musí se nám ovšem dařit podání i příjem. Ve všech duelech je nutné udržet míček na stole a také nesmíme dělat zbytečné chyby,“ ví, jak překonat druhého pátečního soupeře Vybíralová.

Další těžkou práci budou mít Hlučanky v sobotu s Řeznovicemi. Střetnutí s šestým kolektivem tabulky začíná v 10.30 hodin.

 ,,V tomto utkání bude záležet, v jaké sestavě k nám Jihomoravanky přijedou. Pokud nastoupí s Kristýnou Mikulcovou, Japonkou Mitsuki Yoshidou, Barborou Kapounovou, nebo s bývalou juniorskou reprezentantkou Ruska Ekaterinou Chernyavskayaovou, tak budeme rády za každý vybojovaný bod,“ přiznává nejlepší domácí hráčka Monika Vybíralová.

Tu v sestavě Hluku ve všech zápasech ještě doplní Linda Záděrová a Monika Uriková.