„Jiný cíl než vyhrát základní část si ani dávat nemůžeme. Na druhou stranu soutěž je vzácně vyrovnaná. Play-off chceme začít doma, což znamená skončit do čtvrtého místa,“ má jasno kouč Robe Andrej Titkov, jehož výběr obhajuje bronzové medaile.

Příprava i kvůli stále probíhající rekonstrukci a azylu v rožnovské hale úplně ideální nebyla. Na vině jsou i reprezentační povinnosti ve všech věkových kategoriích.

„K tomu se přidaly nemoci, pracovní povinnosti. Ale na to jsme už v Zubří zvyklí, i proto bych naši přírpavu známkou ve škole ohodnotil lepší dvojkou – za přístup a logistiku,“ zahrál si na učitele Titkov.

37. ročníku Valašská rally ValMez. Kopecký. Ilustrační foto.
Valašské Meziříčí se může po vzoru Barumky těšit na městskou rychlostní zkoušku

Během půldruhého měsíce reprezentační přestávky sehráli Valaši necelou desítku přípravných zápasů se střídavými úspěchy. „Na turnaji v Topoľčanech jsme skončili třetí, výsledkově nám nevyšla ani generálka v Kopřivnici, kde jsme selhali v obraně a prohráli 35:39. Horší to už snad ani být nemůže, jsem z toho trochu nervózní,“ posteskl si zkušený trenér, který ale z toho nedělá tragédii.

„Více než o výsledek nám šlo o vyzkoušení herních variant, navíc prostor dostali všichni hráči lavičky.“

Nejvíce tak lodivoda Robe těší, že dnes na palubovce nováčka ze Strakonic nastoupí kompletní. „Nikdo se nezranil, nikdo neodešel ani nepřijde,“ konstatoval Titkov, který ale ve zbylých devíti zápasech základní části procházku růžovým sadem neočekává.

„Naopak, již předchozí kola ukázala, že každý může porazit každého, už nic neznamená, co má kdo za sebou. Ve Strakonicích nás po dlouhé cestě čeká specifická hala, bouřlivé prostředí a hlavně natěšený soupeř,“ zvedl varovně prst ruský bohatýr.

Závěrečný los je ale Robe teoreticky nakloněn, hostit budou oba finalisty, navíc domácí zápasy již odehrají ve své zrekonstruované hale v Zubří.

„Už se na to moc těším, mám rád překvapení. Vše navíc umocní, že halu otevřeme 10. února s mistrovskou Duklou,“ dodal Andrej Titkov.

Házenkáři Zubří, Štěpán Zeman.
Pivot Zubří: V kabině jsme také měli souboj Zemana s Drahošem