„To si ale nepřipouštíme. Budeme chtít doma Jičín opět porazit a alespoň částečně se omluvit fanouškům za nepovedenou sérii s Karvinou," stále mrzí kouč Zubří Andreje Titkova.

Reparát z nevydařené čtvrtfinálové sérii s Baníkem se podařil hostům na jedničku. V Jičíně se hned v úvodu chopili dvoubrankového vedení. Jičín sice rychle vyrovnal, od 19. minuty už ale Zubří diktovalo tempo zápasu. Do sítě Jičína Zubřané nasypali pět rychlých tref a jejich náskok rychle narostl, dvě minuty před přestávkou to bylo dokonce o osm gólů (10:18). Šesti až osmibrankový odstup si pak házenkáři Zubří udržovali i ve druhém poločase a Jičín už nedokázal vývoj souboje zdramatizovat. Stínem na výsledku utkání je tak pro Zubří jen červená karta pro Řezníčka za nesportovní chování ve 40. minutě zápasu.

„K utkání jsme nastoupili naprosto koncentrovaně a od začátku jsme hráli přesně to, co jsme měli. Ve druhé části prvního poločasu jsme odskočili na větší rozdíl a ten si udržovali až do konce. Příležitost tak následně dostali i někteří hráči z lavičky a své šance se zhostili více než dobře. Jsme rádi za výhru na půdě soupeře," zhodnotil duel zuberský kouč.

„Soupeř vyhrál zaslouženě. Snažili jsme se s ním držet krok, což se nám dařilo jen čtvrt hodiny. Poté nám Zubří i díky našim nevynuceným chybám odskočilo na větší rozdíl a v okleštěné sestavě se nám nepodařilo Soupeře dostat pod tlak, abychom utkání zdramatizovali či otočili," dodal svůj pohled na utkání domácí trenér Aleš Babák.

JIČÍN – HC ZUBŘÍ 21:30 (12:19).

Zubří: Malina, B. Pšenica – Šlachta 3, Douda, Přikryl, M. Pšenica 2, Bechný, Šustáček 6, Hrstka 2, Václav, Zahradníček 8, Řezníček 5/1, Reček 3, Šíra.

Nejvíce branek Jičína: Čurda 5, Kubík 3, Zeman 3 – Zahradníček 8, Řezníček 5/1, Reček 3, Šlachta 3. Rozhodčí: Frieser, Kavulič. Sedmimetrové hody: 2/2 – 2/1. Vyloučení: 6:6 (přímá ČK Řezníček). Diváci: 300. Stav série 0:1