„Bavit se o roli favorita je zbytečné, Baník ne náhodou vede tabulku. Ovšem my bojujeme o přežití v první osmičce a matematika je jednoduchá. Pokud chceme v této přetahované tří klubů o dvě postupové příčky uspět, musíme uhrát dvě výhry v řadě, což se nám v rozehrané sezoně ještě nepodařilo,“ poukázal na zajímavý statistický údaj kouč Valachů Dušan Poloz. „Kdybychom nyní neuspěli, máme možnost v posledních třech duelech,“ dodal.

Jestliže se ještě před týdnem zdálo, že sobotní domácí soupeř z Karviné ztrácí po prohře v Plzni a doma s Kopřivnicí formu, v tuto chvíli je už opět vše jinak. Vítězství v dohrávce na palubovce Dukly opět ukázala skutečnou sílu úřadujícího mistra.

„V jejich případě nejde o formu, mají obrovskou sílu. Uspěli na Dukle, která nás doma smetla, i bez tří hráčů základu. Karty jsou rozdány, favorit je jasný,“ uznává při pohledu na sestavu kouč Robe. A kde vidí největší sílu lídra?

„Má zkušené hráče, kteří umějí měnit rytmus hry, dojít si v pravý čas pro faul, sedmičku. Kromě lídrů Brůny a mezi tyčemi Marjanoviče je ale zdobí i vysoký obranný blok. Zde se bude těžké prosazovat,“ poukázal Poloz.

Vzdát se ale rozhodně nechce. Domácí budou opět sázet na bojovnost, valašské srdce a v neposlední řadě skvělé domácí publikum.

„Jaká je naše forma? To se těžko posuzuje, mění se i v průběhu jednoho zápasu. Kluci dokážou hrát vynikající pasáže, handball se vším všudy, aby pak ale předvedli deset podprůměrných minut. S touto nevyrovnaností bojujeme celou sezonu,“ přiznává kouč, který by měl mít až na zraněného Rečka k dispozici kompletní kádr.

„Velký otazník visí nad Markem Hlinkou, který si s Duklou poranil prst a v Brně koleno. Snad bude k utkání připraven,“ přeje si Poloz.
Matematika bojů o dvě postupová místa do play-off je i podle kouče jasná.

„Bude to boj do posledního kola. Podle mých propočtů by mělo k úspěchu stačit 22 bodů, ale může se stát, že všichni tři aspiranti skončíme na 21 bodech a budou rozhodovat vzájemné zápasy. V nich má aktuálně navrch Frýdek-Místek, hodně důležitý proto bude i náš zápas v Lovosicích, kde nesmíme prohrát o více než dvě branky. Věřím, že kluci udělají maximum, aby černý Petr nezůstal nám,“ dodal Dušan Poloz.

Ilustrační foto
Hráčů plno, fotbalistů málo. Poslední Valmez dál shání posily na třetí ligu

Závěrečný los týmů bojujících o play-off
19. kolo: Zubří – Karviná, Fr.-Místek – Lovosice.
20. kolo: Lovosice – Zubří, Jičín – Fr.-Místek.
21. kolo: Zubří – Jičín, Fr.-Místek – Hranice, Brno – Lovosice.
22. kolo: Hranice – Zubří, Litovel – Fr.-Místek, Lovosice – Karviná