„Popravdě jsem to nečekal tak snadné. Kluci se výborně na zápas připravili, především psychicky a nedovolili domácím se nadechnout. Prakticky do přestávky bylo o všem zásadním rozhodnuto,“ těší trenéra Vsetína Andreje Titkova.

Bývalý úspěšný házenkář a nyní i trenér byl z výkonu svých svěřenců chvílemi nadšen. „Do puntíku plnili předzápasové pokyny a úkoly. Prostě se trefili do nálady. Cítím, že jsme podali jeden z nejlepších výkonů, co jsem ve Vsetíně,“ smekl na oko kouč původem z Krasnodaru, jehož výběr si prakticky zajistil umístění mezi kvartetem nejlepších.

Hokejisté Vsetína (žluté dresy).
Série se vrací na Lapač! Vsetín rozhodl ve 14. minutě prodloužení

„Pošilháváme také po bedně. Našim cílem je každý zápas vyhrát, ale osudu v boji o třetí místo nemáme ve svých rukou. Uvidíme,“ pousmál se odhodlaně Titkov, který na vítěze soutěže tipuje Strakonice.

Naopak hlavy dole jsou již několik kol v Bystřici pod Hostýnem. Ze sedmi duelů totiž vybojovali pouhé tři body a v tabulce zaznamenali pád až na 8. příčku.

„Na mladém týmu leží deka. Zápas se Vsetínem vyhrál soupeř naprosto zaslouženě, měl větší drajv a vůli vyhrát,“ stručně se vrací k derby trenér Bystřice Martin Žůrek, jehož více bolí těsná úterní porážka z dohrávky v Hustopečích (31:32). „Náš zabijácký úder přišel pozdě. Sice se nám po přestávce téměř podařilo smazat devítigólové manko, ale na body to nestačilo,“ mrzí trenéra, který ale nad týmem hůl neláme.

„Citelně nám chybí alespoň jeden zkušený hráč, osobnost. Kluci po pár zkažených míčích jdou výkonnostně a sebevědomím dolů. Malým pozitivem je poslední druhá půle. Snad je to světlo na konci tunelu, třebaže máme těžký los. Můj tým házenou umí, jen si musí začít věřit a více bojovat. Prostě hrát házenou pro radost!“ nabádá kabinu Martin Žůrek.

Házenkáři Zubří (ve žlutém) v posledním kole uhráli v Kopřivnici remízu 32:32.
Házenkáři Zubří byli blízko senzaci. Jak zhodnotil derby trenér Dávid?

Klíčový duel v boji o samotné čelo nevyšlo ani Zlínu, který těsně ztratil vyrovnanou bitvu na půdě vedoucí Litovle (26:28).

„Po úvodním rozkoukávání jsme tahali za delší konec provazu do 45. minuty. Bohužel v přetahované o výsledek nám nakonec došly síly. Soupeř měl posty zdvojené a udržel tempo do konce,“ označil za klíčové trenér Zlína Jiří Mičola. „ve zbytku sezony uděláme maximum, abychom udrželi bronzovou příčku,“ slíbil kouč.