Dvaadesátiletý Čelič si tým převezme v polovině července, kdy započne hlavní fáze přípravy na novou sezonu 2012–2013.

Miroslav Čelič tak bude pátým zahraničním koučem v Zubří a prvním od Slováka Ivana Hargaše, který vedl Valachy v letech 2004 – 2008. Příchod Čeliče, který je absolventem univerzity v Bělehradě, kde vystudoval obor házená, se postupně realizoval poměrně dlouhou dobu. „Otázku nového trenéra jsme řešili vlastně po celou sezonu. První kontakty s trenérem Čeličem přišly někdy v březnu, finálně jsme se domluvili někdy na začátku května," říká člen výkonného výboru zuberského klubu Jiří Janošek. Pro valašský klub poměrně překvapivě nebyly problémem ani finance, což by se u zahraničního kouče dalo předpokládat. „Jeho honorář odpovídá relaci, na jaké jsme byli v Zubří u zahraničích trenérů zvyklí. Takže po této stránce je všechno v pohodě," ujišťuje Janošek.

K srbskému trenérovi Zubří dostalo přes agenta Bratislava Iliče, který s klubem čile spolupracuje už delší dobu. „V poslední době dělal Bratislav Ilič třeba příchod Duška Trifunoviše k nám do Zubří nebo odchody Milana Maliny do Francie a Michala Kasala do Barcelony," prozradil Janošek. V Zubří si slibují od angažování zahraničního lodivoda vnesení svěžího větru do chodu extraligového družstva. „Slibujeme si od něj příchod takové té pomyslné nové krve. Všechny naše kluky vedli v Zubří odmalička buď Jiří Mika v žáčcích nebo Jiří Mičola v dorostu, pak s nimi byli i v mužích, chceme to prostě jen oživit a změnit," vysvětluje strategii klubu Jiří Janošek.

Podle něj by neměl být problém ani v jazykové bariéře. „Když byl na angažmá v Itálii, neuměl na začátku ani slovo italsky a po čtrnácti dnech už v pohodě vedl tréninky. V počátcích mu určitě bude pomáhat Duško Trifunovič, časem si to určitě sedne a bude to v pohodě. O asistenta trenér Čelič nijak speciálně nežádal, takže pravděpodobně jej ani nebudeme mít," podotkl Janošek.

Rodák ze srbského Kruševace převážnou část své kariéry strávil v Srbsku. Naposledy působil jako kouč třetiligového německého týmu HC Aschafsleben v sezoně 2011 – 2012. Před tím byl deset let sportovním ředitelem a manažerem v rodném městě v klubu Napredak Kruševac, v kariéře působil ve dvou klubech nejvyšší německé bundesligy (TSV Milbertshofen Mnichov a VFL Hameln), trénoval také v Itálii.

Srbský 52letý kouč se do Zubří vlastně vrátí po patnácti letech, protože v roce 1998 tady hrál s makedonským mistrem Jafa Promet Resen Ligu mistrů právě proti domácímu Zubří.V té stejné sezoně a stejné základní skupině Ligy mistrů si také Čelič připsal vítězství nad německým velkoklubem BTV Lemgo, které považuje za svůj největší úspěch.

Příchod zahraničního kouče jistě překvapil nejen mnohé házenkářské odborníky, ale také zuberské fanoušky. „Už nějakou dobu jsme o příchodu nějakého zahraničního kouče věděli, ale každopádně obecně je to pro nás překvapení. Zdá se mi to podobné, jako když tady přicházel v roce 2004 slovenský trenér Ivan Hargaš. Tehdy to taky byla taková velká novinka a něco úplně jiného, než doposud," říká předseda zuberského fanklubu Pavel Maňák. Podle něj by příchod zahraničního trenéra být pro tým velmi přínosný. „Určitě to bude pro kluky v mančaftu novým impulsem. Těšíme, co to přinese a už se nemůžeme dočkat, až v srpnu začnou přípravné zápasy," dodal Maňák.