„Informace máme zatím jen z médií. Co bude dál, se snad dozvíme ve středu na schůzce zástupců klubů,“ krčí rameny kouč extraligových házenkářů Zubří.

„V tomto týdnu, v době reprezentační přestávky, jsme stejně chtěly regenerovat. Hráčky dostaly do neděle volno, poté budou pracovat podle individuálního plánu,“ upřesnila trenérka interligových hráček Zlína Hana Kolářová.

Koronavir a opatření s ním související zrušily také nadcházející plánované soustředění ženské reprezentace v Zubří a přípravné zápasy.

„Nic jiného se ani nedá dělat,“ posteskli si trenéři.

Zatímco mládežnické soutěže již byly nebo budou v dohledné době zrušeny, nad seniorskými soutěžemi a hlavně nad nejvyššími ligami visí velký otazník.

„Je zde strašně moc souvislostí. Jedna věc je tréninkový proces, dále zdraví hráčů a nás všech, a v neposlední řadě sponzoring a všechny věci okolo. Scénářů je několik, ale středeční schůzka snad hodně vyřeší. Nikdo si ale nedovede představit, jak,“ uvědomuje si Poloz.

Jako letní příprava

Všichni si přitom moc přejí, aby se nejvyšší soutěže dohrály.

„Pokud se situace do Velikonoc uklidní, dovedu si představit dohrání soutěže ve zkráceném režimu. V opačném případě cítím, že jako již nyní v Dánsku a Norsku soutěže předčasně ukončí a vyhlásí vítěze dle stávajícího stavu. Stejně jako u nás, i na severu chybělo dohrát jedno kolo základní části,“ poznamenal kouč aktuálně třetího celku extraligové tabulky.

Navrátit se ke společné přípravě venku v přírodě v Zubří i Zlíně chtějí po zmírnění situace.

„Dva tři kluci mají chřipku, také já jsem nachlazen, odpočinek všem přijde vhod. Poté ale uvažuji o výbězích do přírody či přípravě na venkovním házenkářském hřišti. Tak, jako to bylo za nás,“ pousmál se Poloz, který volného času využije i k pracem na zahrádce.

„Až to nejhorší pomine, také uvažujeme o výbězích do nedalekého lesa a na Maják. Tento čas asi pojmeme jako letní přípravu,“ dodala s úsměvem Kolářová.