1. LIGA MUŽŮ

V PŘESTŘELCE V PRAZE ROŽNOV POD RADHOŠTĚM NEUSPĚL

Rožnov pod Radhoštěm – Další ztráta. Ani v 5. kole 1. ligy se florbalistům Rožnova pod Radhoštěm nedařilo. V sobotu večer Valaši prohráli v Kunraticích 8:12.

 Hosté na ploše čtvrtého celku soutěže od 6. minuty po gólu Žnivy vedli 1:0. Pražané však za necelé dvě minuty Plačkem vyrovnali na 1:1. V dalším průběhu střetnutí se Rožnov snažil, ale podařilo se mu už jenom srovnat stav na 3:3. Od čtyřiadvacáté minuty, kdy domácí po zaváhání brankáře Jasného skórovali na 4:3, už bylo pořád ve vedení domácí mužstvo.

,,Podali jsme solidní výkon. Kunratice s mladými posilami se superligového Chodova však hrály chytře. Čekaly na naše chyby a z brejkových akcí je také trestaly. Škoda také naší nedisciplinovanosti, protože domácím se dařily přesilovky. Tři góly jsme dostali v oslabení,“ hodnotil sobotní souboj trenér Valachů Miroslav Kasl.  

Výsledek 5. kola:

FAT PIPE START 98 PRAHA-KUNRATICE – ROŽNOV POD RADHOŠTĚM 12:8 (3:2, 5:4, 4:2)

Branky Rožnova pod Radhoštěm: Pícha 2, Žniva, Prašivka, Smékal, Chmelař, Blažek, Hegar.

Rožnov pod Radhoštěm: Jasný (Raška) – Petr Burýšek, Slovák, Blažek, Prašivka, Žniva, Zdražil, Pýcha, Štůsek, Červený, Dvořák, Hegar, Chmelař, Smékal, Vladislav Kittel. 

1. LIGA ŽEN

VSETÍN SI PŘIVEZL CENNÉ BODY Z DOBRUŠKY

Vsetín – Spoustu kilometrů k zápasu na východ Čech nacestovaly prvoligové florbalistky Vsetína. Únava je ovšem neskolila a v sobotu večer si na Valašsko přivezly cenné tři body. Vsetínské družstvo zvítězilo v Dobrušce 4:3.

,,V utkání se spoustou tvrdých osobních soubojů jsme v šestatřicáté minutě prohrávaly 2:1. Vývoj střetnutí se nám ovšem podařilo otočit. Ve třiačtyřicáté minutě dala po zaváhání domácí gólmanky Dominiky Flídlové branku na 3:2 Šobáňová a v jednapadesáté minutě skórovala na 4:2 Marečková. Dobruška pak necelé tři minuty před koncem Poláčkovou už jenem zmírnila svoji porážku na 3:4,“ potěšil úspěch na ploše třetího týmu soutěže hostující hrající trenérku Veroniku Dědkovou.

Výsledek 4. kola:

FBC DOBRUŠKA – FLORBAL VSETÍN 3:4 (1:0, 1:2, 1.2)

Branky Vsetína: Dědková, Goláňová, Šobáňová.

Vsetín: Ištvánková – Kubíčková, Dědková, Hrudíková, Goláňová, Šobáňová, Marečková, Oherová, Mandíková, Jašková, Urbášková, Gajdošová, Strnadová.

NÁRODNÍ LIGA

TOMÁŠ JANČA VSTŘELIL V DUELU SE SVITAVAMI ŠEST BRANEK

Hluk – Dva rozdílné duely odehráli v Národní lize florbalisté Hluku.

Ve 3. kole Slovácký tým zdolal Svitavy 10:8. ,,Byl  to náš typický zápas. Dařilo se nám v ofenzívě, ale v obraně jsme dělali chyby. Naštěstí se nám vydařila první třetina. Po ní jsme si vypracovali čtyřbrankový náskok. A protože jsme byli v utkání důraznějším kolektivem, tak jsme těsnou výhru uhájili,“ oddechl si po souboji se sedmým celkem soutěže domácí hrající kouč Martin Tuhý.

Ve 4. kole Hlučané dostali tvrdou lekci a z Hranic na Moravě si přivezli debakl 1:8. ,,Bez osmi hráčů základní sestavy jsme neměli šanci na dobrý výsledek. A ikdyž jsme se snažili v rámci možností hrát důsledné v defenzívě, tak se nám nedařilo eliminovat ofenzívu s chutí hrajících Hranic na Moravě,“ konstatoval po sobotním střetnutí Tuhý.

Výsledky 3. a 4. kola:

SPARTAK HLUK – TJ SVITAVY 10:8 (5:1, 1:3, 4:4)

Branky Hluku: Janča 6, Olbert, Petlan, Duda, Cileček.

HRANICE NA MORAVĚ – SPARTAK HLUK 8:1 (2:0, 4:1, 2:0)

Branka Hluku: Duda.

Hluk: Kolečkář, Podškubka – Holý, Zábrana, Jagoš, Vlachopulos, Duda, Petlan, Olbert, Janča, Pavel Krchňáček, Hubáček, Štěrba, Cileček, Martin Krchňáček, Zatloukal, Kovář, Tuhý.