„V házené je možné vše, náskok pěti gólů je otázkou deseti minut. Ano, favoritem je dál soupeř, ale my nejdeme jen zápas odehrát a poblahopřát Velenje k postupu. Pokusíme se překvapit,“ slíbil za všechny kouč Zubří Michal Tonar.

Na palubě autokaru je kompletní tým, který dojednoho úspěšně prošel vstupními PCR testy na koronavir. „To je základ pro případný úspěch,“ pousmál se kouč valašského týmu, jenž ve středu dostal ten nejlepší povolený doping – výhru v důležitém zápas na palubovce Frýdku-Místku (34:25).

„Je to velká psychická vzpruha. Naše myšlenky nyní směřují jen k tomuto pohárovému zápasu!“ zdůraznil Tonar.

Extraligoví házenkáři Zubří tráví páteční den na cestě do Slovinska, kde je v sobotu od 18 hodin čeká odveta Evropského poháru s domácím Gorenje Velenje.
Na cestě do Velenje se mastí karty, čte se nebo sledují filmy. PODÍVEJTE SE

„Jestli cítíme šanci na postup? Naděje umírá poslední. Jeden problém s play-off už máme z krku, nyní si můžeme zahrát pěknou házenou. Třeba se to zamotá, soupeř situaci podcení nebo nebude mít svůj den,“ nabízí možné scénáře Tonar.

„Víme, kde jsme posledně dělali chyby. Prostě nám nevyšly vstupy do poločasů. Dokázali jsme vydržet dvacet minut v jejich vysokém tempu. Otázkou je, jestli to dokážeme zopakovat i na půdě soupeře a třeba tento úsek prodloužíme, nejlépe na dvojnásobek. Pak můžeme pomýšlet na pěkný výsledek,“ cítí lodivod.

Valaši navíc nemusí mít obavy z tradičního bouřlivého balkánského prostředí, které v minulosti bylo často za hranou regulérnosti. „Také soupeř bude hrát doma bez fanoušků a při vší úctě k těm zuberským, kteří patří k nejlepším v Česku, nás bude čekat výrazně klidnější atmosféra,“ uvědomuje si trenér Robe.

Odvetné utkání čtvrtfinále evropského poháru Gorenje Velenje – Robe Zubří je na programu v sobotu 27. března od 18 hodin ve Slovinsku a Deník vás bude EXKLUZIVNĚ informovat prostřednictvím našeho reportéra David Janoška písmem i obrazem o pobytu valašského týmu a průběhu zápasu.

Sledujte Deník!