O vítězi série se rozhodlo v prvním duelu hraném na brněnské palubovce. Ten Valaši prohráli 76:100.

,,Utkání jsme odehráli v oslabené sestavě. Chyběl nám pivot Škvára, střelec Jakel a křídlo Kročil. Navíc kvůli zranění stehenního svalu v desáté minutě ze zápasu odstoupil rozehrávač Bukovjan,“ prozradil Petr Nachtmann, kouč Valašského Meziříčí.

Meziříčské mužstvo přesto drželo s domácím celkem v první čtvrtině krok.

,,Po ní jsme prohrávali o tři body. Ovšem od druhé části už se ve střetnutí projevovala skutečnost, že Brňané do zápasu nastoupili se všemi oporami. Nám naopak chyběla větší rotace hráčů a ve druhé polovině duelu také větší touha po vítězství,“ přiznal Nachtmann.

V odvetě se jeho týmu dařilo. V domácí sportovní hale ve Střední průmyslové škole stavební Valašské Meziříčí záložní celek Basketu Brno porazilo 79:73.

Touto výhrou si Valaši udrželi domácí neporazitelnost v letošním ročníku druhé ligy.

,,Ve druhém střetnutí jsme postrádali už jenom rozehrávače Bukovjana a křídlo Kročila. V porovnání s prvním zápasem se náš herní projev zlepšil. Duel jsme měli od začátku do konce pod kontrolou. Bohužel už jsme ale neměli síly na to, abychom odvetu vyhráli o 24 hodů,“ mrzelo valašskomeziříčského trenéra vyřazení v semifinále.

,,Se sezonou jsme však spokojení. Vzhledem k tomu, že v mužstvu máme několik studentů, kteří jsou v týdnu mimo Valašské Meziříčí a většina zbývajících hráčů má spoustu pracovních aktivit, což omezovalo společné tréninky, tak je zisk třetí příčky pro nás dobrým počinkem,“ děkuje Petr Nachtmann všem svým svěřencům za vzornou reprezentaci klubu i města v letošním ročníku druhé ligy.

Výsledky semifinále 2. ligy (na dva zápasy):

1. utkání: BASKET BRNO B – VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ 100:76 (26:23, 48:33, 71:54)

Body Valašského Meziříčí: Blažek 26, Janík 20, Kašpar 10, Václavek 8, Jurda 8, Janisch 4.

2. utkání: VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – BASKET BRNO B 79:73 (27:19, 37:30, 58:50)

Body Valašského Meziříčí: Janík 25, Janisch 19, Jakel 14, Blažek 13, Škvára 5, Kašpar 3.