„Pouze z pohledu umístění je to samozřejmě neúspěch. Ale my jsme již před startem soutěže avizovali, že to pro nás bude taková sezona nula,“ upozornil Jakub Šimurda, člen výkonného výboru a představenstva zuberského klubu. „Přišel nový trenér, odešly některé opory. Věděli jsme, že nemůžeme čekat hned první rok nějaký výraznější úspěch. Nicméně ten tým na postup do play-off měl, to víme a z tohoto pohledu hodnotíme sezonu jako neúspěšnou,“ zopakoval Šimurda.

Ale účast v play-off nevisela hodně vysoko. Souhlasíte?

To je spíše otázka na trenéra, ale play-off nám uteklo o jediný bod, to je jedna remíza nebo jeden vyhraný zápas o branku. Ta hranice mezi neúspěchem a úspěchem je někdy tenká. Z mého pohledu skončit devátý nebo osmý není až takový rozdíl. Samozřejmě je to škoda hlavně pro fanoušky, protože play-off je vždy velmi divácky atraktivní. V play-out jsme se potýkali se ztrátou motivace u hráčů a samozřejmě i ztrátou diváckou.

Martin Dudáš
Posila Vsetína Dudáš o nejtvrdší ráně: Nechci nikoho zranit

Jak je na tom klub ekonomicky?

V současné době jsme stabilní. Doby, kdy se dlužilo hráčům na výplatách, jsou pryč. Samozřejmě co je teď, nemusí být příští rok, i proto bych chtěl poděkovat všem současným partnerům klubu v čele s tím generálním, firmou ROBE lightning s. r. o.

Změnil se zájem sponzorů, když letos tým hrál jen o záchranu?

Zatím to nepociťujeme, ale samozřejmě se lépe hovoří s potenciálními partnery, když máte na krku medaili. Těm současným se snažíme situaci vysvětlit a ujistit je, že další sezona bude lepší.

S jak velkým rozpočtem budete pracovat v příštím roce?

Nejsme profesionální klub, většina našich hráčů má normální zaměstnání a tomu přizpůsobujeme i rozpočet. Rozpočet pro tým mužů bude o něco navýšen, ale musíme pracovat s tím, co máme a nehnat se do rizika.

V uplynulém roce vedení nedokázalo udržet hned několik opor, vsadilo jen na mladé. Nebyla to chyba?

Ten směr je správný, jen většina lidí očekává, že výsledek přijde hned. Co se týče odchodu opor, nemůžeme a nechceme hráčům bránit v odchodu do zahraničí. Je pravdou, že se nám některé posty nepodařilo adekvátně nahradit, ale s tím se potýká většina českých klubů. Třeba Kopřivnice také vsadila na mladé, chvíli jim to trvalo, ale nyní se drží v horní polovině tabulky. My se musíme spoléhat na mladé hráče, jak jsem řekl, nejsme natolik finančně zajištěný klub, abychom mohli nakupovat hotové hráče.

Jak aktuálně vypadá situace ohledně kádru pro novou sezonu?

Kádr je v podstatě uzavřen. Prodloužili jsme smlouvy se stávajícími hráči a víme, že přijde Mirek Jurka z Francie, Tomáš Řezníček ze Švédska a vrací se i pivot Tomáš Říha. Naopak odchází Štěpán Zeman, Martin Janíček a Weber.

Jakou pozici má nyní trenér Dušan Poloz v klubu? Smlouva ještě na další sezonu?

Při jednáních s Dušanem Polozem bylo jedno z hlavních kritérií, aby to byla spolupráce dlouhodobá, takže Dušan bude pokračovat na pozici trenéra i příští sezonu.

Nedoplníte trenérský tým?

Bavíme se s trenérem o možnostech. Jakýmsi hrajícím asistentem a mentorem pro mladé hráče by měl být Tomáš Říha.