V semifinále skončila pout zlínským turnajem pro jedinou českou hráčku Zuzanu Ondráškovou, která nestačila ve třech setech na Dentoniovou. Vítězkami čtyřhry se stala česko – francouzská dvojice Eva Birnerová, Stephanie Foretzová.

První postupující finalistkou se stala Patricia Mayrová (na žebříčku WTA 125.), která porazila ve dvou setech 7:5, 6:2 Stephanie Foretzovou (229.) z Francie.

O vítězce úvodního setu se rozhodlo až v samotném závěru, kdy se štěstí přiklonilo na raketu druhé nejvýše nasazené hráčky. Mayrová převzala ve druhém dějství otěže zápasu do svých rukou a s přehledem dovedla semifinálový duel do vítězného konce.

„Hrála jsem velmi špatně, nicméně bylo těžké se dostat do hry. Horké počasí mně příliš nevyhovuje. Byl to velmi obtížný zápas. Zejména v první části jsem se necítila dobře, dělala jsem hodně chyb, ale poté se to naštěstí zlepšilo,“ uvedla Patricia Mayr, která bezprostředně po zápase ještě neznala jméno soupeřky ve finále.

„Do finále bych si přála spíše Ondráškovou, ale těžko říct, co bude lepší. Ani s jednou hráčkou jsem dosud nehrála, takže uvidíme. Možná by byla česká tenistka lepší volbou,“ řekla třiadvacetiletá rodačka z tyrolského Rumu.

A jak stráví čas do nedělního finále? Vrátím se na hotel, podívám se v televizi na mistrovství světa ve fotbale a budu především odpočívat,“ uzavřela blondatá Rakušanka.

Francouzka Stephanie Foretzová byla po střetnutí zklamaná. „Mayrová hrála velmi dobře. Vracela údery, zatímco já jsem byla unavená, což se projevilo na kvalitě hry,“ pověděla děvatadvacetiletá tenistka.

„Ve Zlíně jsem poprvé, ani pořádně neznám samotné město. Prošla jsem se po okolí, krásná procházka, líbí se mi tady. Turnaji vyšlo krásné počasí, možná bylo až příliš horko. Teď se vracím do Francie,“ uvedla rodačka z Chatilonu.

Ve druhém semifinále se představila jediná česká hráčka, která zůstala ve dvouhře Zuzana Ondrášková (163.) Po více než dvouhodinovém boji nestačila na Corinnu Dentoniovou (173.) z Itálie a podlehla jí ve třech setech 1:6, 6:3, 4:6. „Utkání bylo po všech stránkách náročné, neboť bylo velké vedro. První set mi utekl a rovněž ve třetím rozhodujícím dějství jsem nezachytila náskok soupeřky. Ta vedla v rozhodujícím setu již 3:0. Nehrála jsem agresivně, chodila jsem si pro vysoké balony dopředu a tím jsem to velmi komplikovala,“ řekla třicetiletá Zuzana Ondrášková. „Italka měla štěstí, neboť hrála dost míčů přesně k lajnám. Já jsem kazila balony, nechávala jsem si míče vyskakovat na tělo, aniž bych chodila dopředu nebo k síti. Bojovala jsem do posledního míče, ale bohužel to bylo o pár balonech,“ uvedla přerovská tenistka. I přes porážku byla se svým vystoupením ve Zlíně spokojena.

„Hrála jsem v poslední době hodně zápasů. Zlínský turnaj hodnotím velmi pozitivně, i když po dnesní porážce převažuje zklamání,“ uzavřela Ondrášková, která již v neděli letí do Londýna, kde ji čeká ve Wimbledonu kvalifikace na hlavní soutěž.

Sympatická Italka Corinna Dentoniová byla po zápase velmi spokojená. „V zápase jsem se vydala ze všech sil. Vyšla mi taktika. Ondrášková hrála velmi dobře, nebylo lehké ji porazit,“ řekla dvacetiletá hráčka z Apeninského poloostrova a vzápětí dodala: „Finálovou soupeřku Rakušanku Mayrovou neznám. Nikdy jsem s ní nehrála, ale byla jsem se podívat na její zápas. Případná výhra nad ní ve finále je pro mě velkou výzvou.“

Vítězkami čtyřhry se stala česko francouzská dvojice Eva Birnerová, Stephanie Foretzová, která ve vyrlovnaném finále porazila česko-slovenskou dvojici Tereza Hladíková, Michaela Pochabová ve třech setech 7:5, 4:6, 10:6. O vítězi rozhodl až tiebreak, ve kterém měly ze začátku navrch Hladíková s Pochabovou, ale poté chybovaly.

„Nastoupily jsme se Stephanie nervózně do zápasu, ale postupem času jsme se více soustředily a koncovku jsme zvládly. Je to pro nás velký úspěch, neboť jsme nebyly mezi nasazenými páry. Po třech letech jsme obnovily po mém zranění opět spolupráci. Zavolala jsem Stephanie den před začátkem zlínského turnaje a daly jsme se dohromady. Pro nás obě zůstává prioritou dvouhra, ale uvidíme. Třeba se objevíme v brzké době opět společně na kurtu,“ uvedla Eva Birnerová.

V neděli zlínský turnaj v areálu Vršava vyvrcholí závěrečným finálovým zápasem dvouhry, ve kterém se utká Dentoniová z Itálie a Mayrová z Rakouska, začátek je v 11 hodin. Vítězka si odveze finanční prémii 7 315 USD a 90 bodů do žebříčku WTA.

Výsledky – dvouhra, semifinále: Mayrová (AUT, 2) Foretzová (FRA) 7:5, 6:2, Dentoniová (ITA) – Ondrášková (CZE, 2) 6:1, 3:6, 6:4. Čtyrhra, finále: Birnerová, Foretzová (CZE/FRA) Hladíková, Pochabová (CZE/SVK) 6:3, 4:6, 10:6.