ČELÁKOVICE – NK CLIMAX VSETÍN 6:1

Vsetín, kterému v Čelákovicích chyběl zdravotně indisponovaný Perun, začal výborně a hned první dvojku vyhrál, když uspěli Gebel s Brutovským – 0:1. Jenže jak se později ukázalo, byl to také poslední bod Vsetína v zápase.

Druhá dvojice Vsetína ve složení Pavelka, Tomek šla na první dvojici Čelákovic. Zápas ovlivnil neúspěch hostů v dobře rozehraném prvním setu (8:10). Na začátku druhého se dopustili dvou chyb a ztrátu už nedohnali (6:10) – 1:1. V první trojici Vsetína doplnil Brutovského a Gebela Radim Olšák, ale na body to nestačilo a domácí poprvé v zápase vedli – 2:1. Druhá vsetínská trojice Pavelka, Vichtora, Tomek odehrála špatný první set, v němž nepomohlo ani střídání Marka Novosada. V druhém došlo k výraznému zlepšení, avšak ani to nestačilo na vítězství v setu a stav utkání tak byl z pohledu Climaxu 1:3.

Ani vloženou dvojicí Novosad, Plachý se Vsetínu nepodařilo zkomplikovat domácím jejich cestu za vítězstvím a bylo to už 4:1. V singlu Climax pošetřil Plachého, který měl menší zdravotní problémy, nahradil jej Gebel. Proti aktuálně úřadujícímu mistru republiky Kolenskému to měl velmi těžké. Neprodal svou kůži lacino, ale přesto prohrál 0:2 a domácí už vedli 5:1. V dalším utkání vsetínské trio Pavelka, Vichtora, Tomek proti elitní trojici domácích předvedlo bojovný a kvalitní výkon. Honza Pavelka na bloku několikrát připomenul Spilkovi, že je v extralize nová blokařská těžká váha. Vichtora s Tomkem hráli v poli velmi obětavě, ale několika chybami na útoku v koncovkách setů ztratili nadějné vedení. Domácí vyhráli 10:8 a 10:9 a tím i celé utkání v poměru 6:1. Valaši tak i ve druhém duelu nové sezony nezabodovali. „Přestože jsme věděli, že nás v Čelákovicích nečeká nic lehkého a byli jsme si vědomi zdravotních trablů, které nás postihly, chtěli jsme se prezentovat zcela jistě lepší hrou a výsledkem," byl zklamaný trenér vsetínského celku Dušan Padyšák. Ten už obracel pozornost na další kolo nejvyšší soutěže, které se hraje o nadcházejícím víkendu. „Máme určitě na mnohem víc, než v současné době předvádíme a v příštím zápase je nejvyšší čas to i ukázat. Každý z nás je schopný předvést ještě o něco lepší výkon, a pokud to doma v sobotu proti Šacungu v příštím utkání dokážeme, věřím že si připíšeme první vítězství," burcuje Dušan Padyšák.

Sestava Vsetína: kapitán Vichtora, Novosad, Pavelka, Plachý, Brutovský, M.Tomek, Olšák, Gebel, trenér: Padyšák.

Další výsledky 2. kola: Šacung Benešov – Dynamo Č. Budějovice 6:3, Modřice – Český Brod 6:4, Karlovy Vary – Žatec 6:2.

1. Modřice 2 2 0 0 12:5 4
2. Karlovy Vary 2 2 0 0 12:5 4
3. Čelákovice 2 2 0 0 12:5 4
4. Šacung Benešov 2 2 0 0 12:7 4
5. Český Brod 2 0 0 2 8:12 0
6. Žatec 2 0 0 2 6:12 0
7. Climax Vsetín 2 0 0 2 4:12 0
8. Č. Budějovice 2 0 0 2 4:12 0