„Dnes jsme nehráli dobře v obraně a to mělo velký vliv na výsledek. Od začátku jsme měli slabší nasazení než soupeř a pořád jsme jen dotahovali. Fanoušci v Zubří si určitě zasloužili lepší výkon,“ přiznal trenér české reprezentace Daniel Kubeš.

Češi tak nenavázali na čtvrteční výhru z Katovic (25:21). Další reprezentační kemp je naplánovaný až těsně před duelem s Ruskem.

„Bude to těžký soupeř. Rusové budou pod tlakem, aby se dostali na velký turnaj, protože je to tradiční házenkářská velmoc. Musíme se z prohry poučit a připravit družstvo na zápasy, které budou mít daleko větší intenzitu, než měly tyhle dva s Polskem,“ řekl Kubeš a ocenil zrekonstruovaný zuberský svatostánek, ve kterém se česká reprezentace celý týden připravovala.

„Líbilo se nám tady moc, podmínky jsme měli skvělé. Jsem rád, že se tady podařilo halu zmodernizovat, protože to přispěje k tomu, aby se hráči i fanoušci cítili při zápase dobře. Doufejme, že to pomůže nejen házené v Zubří, ale i v celém regionu,“ přeje si trenér českého výběru Daniel Kubeš. (dj)

ČESKÁ REPUBLIKA – POLSKO 36:37 (19:20)

Česká republika: Galia, Adamík – Zdráhala 9/2, Kašpárek 8, Babák 5/3, Šlachta 3, Petrovský 2, Číp 2, Jurka 2, Hrstka 1, Horák 1, Kotrč 1, Škvařil 1, Mubenzem 1, Hanisch, Kasal, Bečvář, Zeman.

Nejvíce branek Polska: Moryto 10/5, Packowski 8, Gebala 8. Rozhodčí: Mohyla, Fukala. Sedmimetrové hody: 7/5 – 7/6. Vyloučení: 2:6. Diváci: 1420.

DAVID JANOŠEK, MARTIN BŘENEK