„Zápas vůbec nepodvedl, odveta proto bude těžká. Popravě jsme čekaly lepší výsledek,“ přiznala po utkání česká házenkářka Kamila Kordovská. „Jsme ale v poločase série. Pokud si chceme zahrát na mistrovství světa, musíme ve Švýcarsku vyhrát,“ má jasno Kordovská.

Zklamání neskrýval ani kouč národního týmu. „Holky nenaplnily úkoly, které jsme si dali před zápase, hlavně obrana nebyla dobrá. Nezačali jsme dobře a dostali Švýcarky do herní pohody, začaly si více věřit,“ zlobil se kouč.

Jeho výběr rozhodně nechtěl inkasovat tolik branek. „Čekal jsem, že se budeme prosazovat více individuálně, měli jsme být v tom lepší. Objektivně vzato a vzhledem k průběhu je remíza spravedlivá,“ sportovně uznal Bašný.

Kvalifikační série play-off je tak zcela otevřená, třebaže v úterý budou mít výhodu domácího prostředí Švýcarky. Ovšem také bez diváků. „Jak jsme avizovali před utkáním, narazili jsme na soupeře, který se velmi zlepšil a má velmi kvalitní útočnou hru,“ uvědomuje si kouč českého týmu.

„Jsme v poločase. Máme velké rezervy, víme o nich. Budeme mít dva dny, abychom na tom nějakým způsobem zapracovali a dostali se na mistrovství. Švýcarky si dokázaly, že se s námi dá hrát, že se přes nás dá přejít. Budeme muset do odvety hodně zlepšit naši hru, hlavně bude třeba do zápasu líp vstoupit,“ burcuje Bašný.

ČESKO – ŠVÝCARSKO 27:27 (12:14)

Nejvíce branek: Hrbková 9/5, Kordovská 4, Marčíková 2, Knedlíková 2, Hurychová 2, Tichá 2, Kvášová 2, Jeřábková 2 – Kündigová 8/3, Hodelová 5, Gautschiová 4/1, Cavallariová 3, Kährová 3. Rozhodčí: Lidacká, Lesiaková (Pol.). Sedmimetrové hody: 5/5 – 5/4. Vyloučení: 5:4. Bez diváků.