V cíli úvodního sprintu nové sezony byl pilot posádky a zároveň šéf JP Motorsport teamu převážně spokojený. „Auto nám fungovalo dobře. Po celou dobu jsme neměli žádnou větší krizovku, v cíli jsme brali třetí místo ve třídě, takže jsme určitě spokojeni," začal s hodnocením Jaroslav Pešl.

Stejně jako drtivá většina jezdců ve startovním poli i Pešl už se nemohl dočkat prvního mistráku nové sezony. A Valaška jeho očekávání rozhodně nezklamala. „Soutěž byla pěkně připravená. Obzvláště se mi líbila nová erzeta, která projížděla pod hradem Hukvaldy. Byla hodně rychlá, dobře čitelná a dalo se tam jet hodně rychle. Když budou v itineráři Hukvaldy i příští rok, rozhodně se nebudeme zlobit," pochvaloval si Pešl novinku Valašské rally.

Hodnocení Valašky mohlo být pro Pešla ještě příjemnější. Mohl totiž skončit ještě trochu výše, než třetí. Před posledními dvěma erzetami byl ve třídě třetí jen jedinou vteřinku za Lumírem Firlou. Dva průjezdy Bystřičkou měly tedy rozhodnout, zda z toho na cílové rampě bude stříbro nebo bronz. V okolí přehrady však byl rychlejší Firla, který navýšil náskok z jedné na třináct vteřin a slavil stříbro. „Před posledními dvěma erzetami jsme samozřejmě věděli, že na Lumíra ztrácíme jen vteřinu. Chtěli jsme ještě zatáhnout a pokusit se ho předjet, ale nevyšlo to," litoval 34letý pilot. Po závodě přiznal, že ani moc nečekal, že by na Bystřičce nějak exceloval. „Musím uznat, že jsem i trochu čekal, že tu vteřinu na Bystřičce nestáhnu. Nevím přesně proč, ale ta rychlostka na Bystřičce mi prostě něčím nesedí a nejde mi to na ní," krčil rameny Pešl.

I přes neúspěšný útok na stříbro však byl valašskomeziříčský jezdec se svým vstoupením na Valašské rally převážně spokojen. „Asi jsme chtěli být před Lumírem, ale ten byl tentokrát rychlejší, prostě to nevyšlo. Ale i třetí místo určitě bereme. Je začátek sezony, takže na rozjezd byla Valaška pro nás super a těšíme se na další podniky. Měli bychom jet celý spritový šampionát," shrnul Jaroslav Pešl Valašku 2014. V závěru prvního podniku nové sezony nezapomněl meziříčský jezdec a zároveň šéf JP Motorsport teamu pochválit všechny pomocníky. „Velké díky patří hlavně mechanikům, kteří si pořádně mákli nejen při rally, ale také před tím, když jsme finišovali s přípravami před sezonou a všechno jsme tak, tak stihli," poslal Pešl poděkování.

O víkendu vyplněném Valašskou rally měl meziříčský jezdec o důvod k radosti více, protože se skvěle vedlo také JP Motorsport Junior teamu. Jeho malý syn Jindřich totiž ve stejnou dobu, kdy se jala Valaška, s velkou bravurou zvládl svůj první závod v životě. Jednalo se o Moravský pohár v motokárách, který se jel na Slovensku v Trebaticích u Piešťan a předškolák Jindřich Pešl v něm mezi o hodně staršími soupeři zabodoval parádním osmým místem v kategorii mini 50. „Byl to jeho vůbec první závod a myslím, že si vedl výborně. Dobře zajel také další člen našeho Junior teamu Filip Juřica, který skončil devatenáctý. Tak snad se klukům povede i v dalších závodech," dodal Jaroslav Pešl.