Start i cíl je tradičně u hotelu Galik, který je obklopen terény jako stvořenými pro běhy různé náročnosti, ale nabízí i kvalitní zázemí pro občerstvení či převlečení. Registrace probíhá na www.valachytour.cz.

„Běžci mohou opět vybírat ze dvou tras. Pro ty zdatnější jsme přichystali hlavní trasu na 12 kilometrů s převýšením 350 metrů po ostrých beskydských trailech. Pro ostatní je připravena lehčí trať 6,5 kilometrů s převýšením 100 metrů. Na trase se mohou závodníci opět těšit i na krásné výhledy do krajiny, některé úplně nové, protože místy došlo během roku ke kácení stromů po sněhové kalamitě,“ říká Vladimír Sušil, prezident seriálu Valachy tour.

Běhej Valachy je poslední akcí tohoto pětidílného seriálu. Po skončení závodu tak budou zároveň vyhlášeni i absolutní vítězové celé série.

Závod dospělých odstartuje v pravé poledne. V dopoledních hodinách budou opět připraveny i závody pro děti. Ty platí při přihlášení předem symbolické startovné 50 Kč a v cíli je čeká oblíbená perníková medaile.

V rámci doprovodného programu bude připraveno testování a půjčování trialových běžeckých bot INOV-8, stánky se speciální nabídkou běžeckého oblečení, doplňků a chytrých her pro děti, horská prémie pro závodníky a na závěr bohatá tombola, jehož hlavní cenou je SMART televizor Philips.

Sportovci, kteří po výkonu uvítají odpočinek, mohou využít blízké relaxační centrum Wellness Horal s termálními bazény, saunovými rituály a exotickými masážemi, které je otevřeno až do 21:30 hodin. Více informací: www.valachytour.cz

Taneční soubor Burki&com.
Festival tance láká na mistry hip hopu či break dance. Chystá se i taneční