Ve druhém kolem přivítají v sobotu 24. září svého druholigového rivala ze Svitav a věří v postup. „Chceme se dostat samozřejmě co nejdále. Trápí nás sice nějaká zranění, ale doma si věříme," říká odhodlaně trenér KK Valašské Meziříčí Petr Nachtmann. Kádr mají KK Valašské Meziříčí víceméně stabilizovaný. Odešel sice klíčový rozehrávač Američan Creppy, ale dvojici cizinců k Miloševičovi doplnil jeho krajan z Balkánu Milič. „S kotníkem má v přípravě problémy klíčový hráč Tadeáš Janík, ale měl by v poháru nastoupit. Ke kostře týmu budou kromě jeho a cizinců stále patřit Kašpar, Kročil, Riemer, Vyroubal nebo Stodůlka," jmenuje současný kádr Petr Nachtmann.

KK Valašské Meziříčí mají za sebou kvalitní přípravný turnaj v Uherském Brodě. „Sehráli jsme tam čtyři přípravná utkání a všechny jsme vyhráli. Je fakt, že první slovenská liga a její zástupci z Trnavy a Povážské Bystrice neměla takovou kvalitu, ale kromě Uherského Brodu, který postoupil k nám do druhé ligy jsme porazili prvoligovou Vysočinu a toho si ceníme, byť všechny kádry včetně nás hrály v neúplném složení," vrací se Nachtmann k úspěšnému přípravnému turnaji.

Po pohárovém vystoupení se Svitavami začíná hned za týden na konci září prvními zápasy také skupina C druhé basketbalové ligy.