Ve Frýdku-Místku se nejvíce dařilo Natálii Paťavové, která zvítězila ve skoku do výšky a obsadila dvě čtvrtá místa ve skoku do dálky a v hodu míčkem. Na stupně vítězů ji doprovodila na třetím místě další členka oddílu Tereza Hanáková. Další prvenství vybojoval v běhu na 800 metrů Tobiáš Skýpala výkonem 2:14,2 s. Výborně si vedla také vícebojařka Nikol Hyjánková. V krátkém sprintu na 60 metrů obsadila v osobním rekordu 8,26 sekundy 2. místo. Medailovou sbírku uzavřel Jan Pobořil v kategorii přípravek, který ve skoku do dálky dolétl do vzdálenosti 406 cm.

Nejlepší žáci a žákyně soutěžili v úterý 3. května v 1. kole krajského přeboru v Třinci. Svoji suverenitu v dálce potvrdila Nikol Hyjánková, která zvítězila výkonem 529 cm. Třetí pozici přidala v běhu na 100 m. překážek v osobním rekordu 15,64 sekundy. Jindra Vránová si vytvořila osobní rekord v hodu oštěpem a výkonem 32,76 m a obsadila 2. místo. „Dařilo se jí také ve výšce, kterou několikrát přerušil silný déšť, a přestože zaostala za svým osobním rekordem, obsadila výborné 3. místo. Na úrovni svého osobního rekordu 2:12 běžel na 800 metrové trati Tobiáš Skýpala. Tímto výkonem obsadil 2. místo. Snad nejvíce byla deštěm ovlivněna soutěž ve skoku o tyči. Přestože mladší žákyně Natálie Paťavová skočila osobní rekord 230 cm a zůstala za svými výkony, které předvádí v tréninku," prozradil trenér Jiří Kadla.

V Třinci se konaly také jedny z posledních kvalifikačních závodů ve vícebojích žactva. Svoji suverenitu potvrdila Nikol Hyjánková, která zvítězila v sedmiboji a za zmínku stojí především její nový osobní rekord ve skoku do dálky 551 cm, vyrovnaný osobní rekord ve skoku do výšky 156 cm a také oštěp, kterým dohodila na značku 33,43 metru. „Druhou pozici vybojovala mladší žákyně Natálie Paťavová v pětiboji mladších žaček. Obě si dosaženým výkonem vybojovaly účast na Mistrovství ČR ve vícebojích," pochválil svěřenkyně trenér Jiří Kadla.

V barvách Sokola Opavy vybojovali cenné body počátkem května pro družstvo v soutěži dorostenců a juniorů další členové našeho oddílu. Junior Jiří Kadla zvítězil ve skoku o tyči výkonem 421 cm a páté místo připojil v hodu oštěpem 47,77 m (oba jsou to osobní rekordy). Osobní rekord si vytvořila ve skoku o tyči dorostenka Adéla Šmelcerová výkonem 241 cm.

„V této sezóně jsme se zaměřili na závodění v rámci Moravskoslezského kraje. Co se týká atletiky, patří tento kraj k nejsilnějším v celé republice. Vzhledem k velmi dobré výkonnosti některých našich členů to bereme jako další možnost ke zlepšení jejich výkonnosti," uvedl trenér Jiří Kadla.
(kad/lin)