V pátek bourali jezdci hned třikrát. Podle policistů se na tom podepsalo i nevlídné deštivě počasí. Po desáté hodině dopoledne se stala první z nehod na výjezdu z kruhového objezdu na Rožnovskou ulici ve Valašském Meziříčí.

„Čtyřicetiletý řidič nákladního vozu Volvo z Rožnova zachytil devětačtyřice­tiletou cyklistku z Meziříčí. Žena spadla na silnici mezi tahač a návěs," přiblížila vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková s tím, že cyklistka vyvázla z hrozivě vyhlížející nehody jen s lehkým zraněním. Řidič kamionu nadýchal 0,2 promile alkoholu. Podle policistů mohlo jít o alkohol zbytkový.

Další havárie se odehrála ve dvě hodiny odpoledne v rožnovské ulici 5. května. Bourala opět cyklistka. „Čtyřiačtyřice­tiletá žena při jízdě na mokré vozovce prudce zabrzdila a následně přepadla přes řídítka. Způsobila si lehké zranění na hlavě," vylíčila Javorková.

Za další půlhodinu už policisté vyšetřovali nehodu cyklisty ve Vsetíně. „Dvaašedesátiletý muž jel od obchodního domu Kaufland směrem do Jasenic. Přitom zprava objížděl stojící vozidla," popsala Javorková.

Protože byl muž opilý, manévrování vedle aut nezvládl a zachytil za zrcátko jednoho z nich, osobního vozu Peugeot. Zrcátko poškodil. „Kolegové muži na kole naměřili v dechu jedno a půl promile alkoholu," poznamenala mluvčí.

V sobotu v sedm hodin večer havaroval za dosud nejasných okolností cyklista také ve Lhotce. „Způsobil si lehké zranění v obličeji, které ale znemožnilo provést dechovou zkoušku. Muž se proto podrobil odběru krve," přiblížila Javorková s tím, že policisté nehodu dále vyšetřují.

Nejrůznější karamboly cyklistů jsou podle vsetínské policejní mluvčí letos poměrně časté. Ať zaviněných či nezaviněných, už se jich od počátku roku stalo téměř dvacet. „Na popsaných pátečních nehodách se z části podepsalo špatné počasí. Cyklisté jsou v takových podmínkách snížené viditelnosti povinní mít na kole vedle nezbytných odrazek i bílé a červené světlo," zdůraznila závěrem Lenka Javorková.