Smrtelná nehoda stroje Zetor se stala krátce po čtrnácté hodině v Huslenkách, v místní části Bratřejůvka.

„Traktor se převrátil při sečení trávy ve svahu a muže z Huslenek zavalil," vylíčil nehodu vsetínský policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Na místo neštěstí ihned vyrazili hasiči a také zdravotníci. „Muž utrpěl velmi vážné poranění hlavy, kterému na místě podlehl," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan.

Mluvčí krajských hasičů Libor Netopil prozradil, že hasiči přijali prvotní hlášení o události jen jako žádost o vyproštění osoby po havárii. Jak vážná je situace, zjistili záchranáři až na místě. Řidiči traktoru již pomoci nedokázali. „U nehody byl ale ještě jeho pomocník, kterému kolegové poskytli posttraumatickou psychologickou péči," uvedl Libor Netopil.

Na místo neštěstí později zamířil kriminalistický výjezd. Policisté zjišťovali podrobnosti a příčiny vážné havárie. Tělo zemřelého vyprostili hasiči.

Ve Zlínském kraji nejde o ojedinělou událost. Například loni na podzim zavalil osmadvacetiletého muže při svážení dřeva traktor na lesní cestě v Podhradní Lhotě na Kroměřížsku. Rovněž tato nehoda skončila tragicky, muž také zemřel na místě. Loni v létě se převrátil malý traktor v Kateřinicích na Vsetínsku. Pětatřicetiletý muž tehdy vyvázl s poraněnou nohou.