V osobním autě zemřeli oba rodiče a dva chlapci školního věku. S rodinou cestoval ještě třetí chlapec rovněž školního věku. Toho záchranáři v kritickém stavu transportovali letecky do brněnské dětské nemocnice.

Jako nejpravděpodobnější příčina nehody se jeví zřejmě mikrospánek řidičky osobního auta.

Vážná nehoda se stala o půl páté ráno na silnici I/55 mezi Sudoměřicemi a Rohatcem.

„Podle dosavadních zjištění řidička osobního auta zřejmě sjela v rovném úseku do protisměru, kde se srazila s protijedoucím kamionem,“ sdělil mluvčí hodonínských policistů Petr Zámečník.

Bližší informace k totožnosti obětí nehody policisté nesdělili.

„Řidička kamionu vyvázla bez zranění, psychologickou pomoc jí na místě poskytl policejní krizový intervent, “ dodal policejní mluvčí Zámečník.

Ilustrační foto
U Horní Bečvy srazilo auto chodce, na místo letěl vrtulník

Záchranná služba na místo nehody poslala vrtulník a dvě sanitky.

„Dva dospělí a dva chlapci školního věku zemřeli ještě před příjezdem našich posádek. Chlapce se přítomní ještě před naším příjezdem pokoušeli oživovat, ale bez výsledku. Třetí chlapec utrpěl vážná zranění, lékař ho uvedl od umělého spánku a vrtulníkem jsme ho přepravili do brněnské dětské nemocnice,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje Hedvika Kropáčková.

Policisté, kteří tragickou událost vyšetřují, žádají o pomoc případné svědky. Podle mluvčího policie Petra Zámečníka mělo v době nehody nebo těstě před ní projíždět daným úsekem několik aut.

„Žádáme řidiče, kteří nehodu viděli, nebo by mohli poskytnou záznamy z palubních kamer, aby se ohlásili na policii a pomohli tak nehodu náležitě vyšetřit. Ozvat se mohou na telefon 974 633 260 nebo přímo na linku 158,“ vyzval Petr Zámečník.

Na Hodonínsku jde o šestou letošní tragickou nehodu. Pondělní střet na silnici I/55 přitom patří k vůbec nejhorším tragediím na silnicích jižní Moravy v posledních letech.