Nehodu nahlásila Horské službě obsluha skiareálu, který leží hned na hraniční čáře, krátce po třetí hodině.

„Na místě jsme zjistili, že dívka si pádem způsobila závažné poranění hlavy a obličeje. Měla bezpečnostní přilbu, ale lyžařské brýle jí nárazem praskly. Trpěla výpadky paměti, špatně komunikovala a popisovala velké bolesti hlavy a za krkem,“ uvedl k okolnostem výjezdu Antonín Paločko, zasahující člen Horské služby Beskydy.

Protože byla dívka na lyžařském školním výcviku z vedlejšího státu, požádali záchranáři o pomoc slovenskou leteckou záchrannou službu.

Dopravní nehoda sypače s osobním autem zablokovala v sobotu 12. února večer ulici Vsetínská v Karolince.
Vsetínskou ulici v Karolince zablokovala v sobotu srážka sypače s autem

„Zatím jsme dívku ošetřili, nasadili jí krční límec a zafixovali do vakuové matrace. Když dorazil vrtulník z Trenčína, dosedl kousek od nás, a jejich lékař si pacientku hned převzal,“ doplnil Antonín Paločko s tím, že posádka pak zraněnou transportovala do nemocnice v Žilině.

I přes fungující přeshraniční spolupráci beskydské HS jde o první transport vrtulníkem slovenské LZS.

„A koordinace proběhla perfektně. Náš záchranář konzultoval vše s dispečinkem linky 155 Moravskoslezského kraje, ten okamžitě kontaktoval slovenskou stranu a ti vzápětí přepojili našeho člena na trenčínskou základnu LZS. I komunikace na místě s přilétající posádkou byla rychlá a bezchybná,“ pochválil spolupráci Radan Jaškovský, náčelník Horské služby Beskydy.