O tři čtvrtě na jednu odpoledne jela od obce Branky směrem k Polici u Valašského Meziříčí šestadvacetiletá motocyklistka na stroji Yamaha. „Při vjíždění do pravotočivé zatáčky se dostala do protisměru. V protisměru jela v tu chvíli Škoda Felicia. Došlo k čelnímu střetu a motorka skončila mimo silnici,“ popsal situaci policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Hasiči zasahovali u dopravní nehody čtyři minuty po třinácté hodině. „Dorazili jsme na místo bezprostředně za záchranáři. Těm jsme asistovali při ošetření a naložení zraněné řidičky motorky,“ informoval mluvčí hasičů Libor Netopil.

Ilustrační foto.
Strážníci opět kontrolují přechody

Ke kontrole do nemocnice odvezla záchranná služba i dvě ženy, které cestovaly v osobním autě. Dvaatřicetiletá řidička z okresu Kroměříž a pětapadesátiletá spolujezdkyně vyvázly s lehkým zraněním. 

U motorkářky ani u řidičky auta nezjistili policisté pomocí dechových zkoušek ovlivnění alkoholem. „Škoda činí celkově sedmdesát tisíc korun a to padesát tisíc korun na motorce a dvacet tisíc na vozidle Škoda Felicia,“ doplnil Vladislav Malcharczik.

Hasiči zajistili místo nehody a zabezpečili nezbytná protipožární opatření. Po dobu vyšetřování nehody řídili provoz na komunikaci. Před odjezdem na stanici pomohli s naložením osobního vozidla na odtahovou službu a uklidili silnici od sorbentů, které použili na zasypání uniklých provozních kapalin.

Marta Santovjáková Gerlíková vydává nové CD Valašská cérka.
Marta Gerlíková se od filmů vrací zpět k lidovým písním