Po srážce osobního auta s dodávkou se zranil jeden člověk. Při jeho vyprošťování se hasiči potýkali s lahví kyseliny chlorovodíkové, kterou řidič převážel.

Policisté uzavřeli silnici v obou směrech ve 13.15.

„Teď jsem s nimi mluvil a říkali, že je to nejmíň na dvě hodiny. Než přijedou dopraváci a tak. Už tu stojím přes půl hodiny,“ řekl pro Deník krátce po čtrnácté hodině řidič Jiří Šnajdar.

V koloně bude muset postát, objízdná trasa pro něj neexistuje. „Bratřejov je pro nás náklaďáky zavřený, nemám to kudy objet. Musím čekat,“ krčil rameny řidič kamionu z Uherského Brodu.

Server Dopravní info upozornil na možnost tvořících se kolon. „Nebezpečí dopravního kolapsu, probíhají záchranné a vyprošťovací práce,“ uvedl.

Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému. V dodávce cestoval otec s dcerou, v autě vezli velké množství papíru.

Ve druhém autě jel řidič sám. Hasiči jej museli z felicie vyprostit ven.

Dramatické chvilky pro hasiče i samotného řidiče začaly v okamžiku zahájení vyprošťování.

„V osobním autě začal z pod sedačky řidiče stoupat štiplavý dým. Hasiči ihned vozidlo prohledali a zjistili, že muž v autě převážel litrovou láhev kyseliny chlorovodíkové, která praskla,“ popsala mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Hasiči okamžitě použili k odvětrání auta přetlakovou ventilaci a s využitím páteřové desky rychle muže vytáhli ven na čerstvý vzduch. Následně všichni účastníci nehody skončili v péči přivolané zdravotnické záchranné služby.

Hasiči u aut provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. „Při nehodě došlo k velkému úniku provozních kapalin, které kolegové zasypali sorbentem. Nakonec pomohli s odtažením vozidel mimo silnici,“ doplnila mluvčí.

V době zásahu byl v místě nehody značně omezený provoz a tvořily se dlouhé kolony. Patnáct minut před třetí hodinou odpolední se doprava rozjela kyvadlovým provozem jedním pruhem.

Dopravní nehoda kamionu omezila provoz na železnici u obce Zašová na Vsetínsku.
Kamion s pouťovou atrakcí havaroval do příkopu, omezil tak provoz na železnici