Příbuzný tam ve velmi vážném stavu našel pětadvacetiletou dívku a devětačtyřice­tiletého muže, který nejevil známky života. Nejspíše se otrávili oxidem uhelnatým.

U muže už lékař mohl pouze konstatovat smrt, mladá žena skončila ve vážném stavu v nemocnici v Ostravě. Zdravotníci mířili do vsi u Meziříčí v pondělí krátce před třináctou hodinou. V rodinném domě nalezli muže a ženu v bezvědomí. „Devětačtyřice­tiletý muž nejevil známky života. Ani po zahájení oživovacích pokusů se nepodařilo záchranářům obnovit jeho životní funkce a následkům otravy podlehl," konstatovala Hana Polešáková ze Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje.

Druhou obětí nebezpečného oxidu uhelnatého byla pětadvacetiletá žena se zástavou srdeční činnosti.

„Po úspěšné resuscitaci záchranáři dopravili pacientku v kritickém stavu na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice ve Valašském Meziříčí," přiblížila Hana Polešáková. Z meziříčského oddělení byla žena následně převezena na specializované pracoviště Městské nemocnice Ostrava.

Přivolaní hasiči naměřili v rodinném domě vysoké hodnoty oxidu uhelnatého. „Zvýšené koncentrace jsme zjistili v méně větraných částech domu. V době našeho příjezdu už se ale v objektu určitou dobu větralo," přiblížil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil s tím, že vyšetřováním případu se zabývají kriminalisté.

Podle vsetínské policejní mluvčí Lenky Javorkové se jako příčina tragédie jeví technická závada na zařízení sloužícímu k vytápění rodinného domku. „Do ovzduší se dostaly škodlivé látky, které zapříčinily smrt muže a vážný stav mladé ženy," potvrdila Lenka Javorková.

Vyšetřování případu ještě neskončilo. Kriminalisté na místo zavolali revizní techniky na komíny a plynové kotle. „Ti prohlédli kotel, komín i krb a k výsledkům vlastního vyšetřování pro nás připraví zprávu. Dodají nám ji v nejbližších dnech," uvedla Lenka Javorková.