Naposledy v sobotu 13. října před sedmou hodinou večer, když nacouval s vozem Opel do plynové přípojky v Hovězí. „Přípojka zůstala ohnutá téměř k zemi, k úniku plynu ale nedošlo,“ upřesnil policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Řidič z místa odjel, policisté ale auto zanedlouho dohledali a zjistili, že v době nehody seděl za volantem právě třiatřicetiletý muž z Karolinky. „Zjistili, že nevlastní žádný řidičský průkaz a že vozidlo má propadlou technickou prohlídku a není na něj uzavřená pojistka odpovědnosti za újmu způsobenou provozem vozidla,“ přiblížil Malcharczik.

Silně podnapilý řídil už potřetí

Neméně zajímavý byl i výsledek dechové zkoušky. Přístroj muži naměřil 3,28 promile. „Mladý muž přitom obdobný skutek nespáchal poprvé. V září jsme jej za volantem přistihli ve dvou případech a v obou nadýchal více než tři promile,“ připomněl Malcharczik. Ke konci září to bylo 3,46 promile a na začátku září dokonce 3,65 promile.

Sobotní kolize se obešla bez zranění, vznikla škoda pět tisíc korun. Šofér se bude zodpovídat z ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až tři roky vězení.

V údolí Vranča v Novém Hrozenkově se ve čtvrtek 13. září 2018 objevil medvěd.
Spadne klec? Medvěd má namále, zvažuje se past